Tenda i9 – за стабилен интернет достъп в мащаб

Tenda i9 има семпъл, изчистен дизайн и покрива площ около 300 квадратни метра
(снимки видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

i9 е безжична точка за достъп, проектирана от Tenda за офиси, заведения, хотели и други интериори с голяма площ. Поддържа до 25 клиента едновременно. Работи с честотната лента на 2,4 гигахерца и може да осигури до 300 мегабита в секунда. Има две висококачествени, многопосочни MIMO антени, които осигуряват добро покритие и отлично проникване на Wi-Fi сигнала.

Дизайн и инсталация

Семплият дизайн веднага се набива на очи. Елегантната, изчистена, компактна бяла кутия е замислена за таванен или стенен монтаж. Стойката се монтира традиционно – с два дюбела. След това устройството се прикрепва към стойката чрез четири щипки, които фиксират уреда непоклатимо.

Първите впечатления на ранните потребители са за изключително лесна инсталация на Tenda i9. Настройването се извършва с лекота и бързо. Благодарение на поддръжката на централизирано управление и автоматично разпознаване ръчната работа по включването и настройването е сведена до минимум.


Захранване

Захранването може да става чрез традиционен адаптер, какъвто е включен в комплекта, или чрез самата мрежова връзка за данни (PoE). Вторият вариант може да осигури на потребителите мрежово захранване на дълго разстояние, без да е нужно да се осигурява отделно захранване чрез електропреносната мрежа. В това отношение i9 се отличава от повечето сродни устройства, предлагани на пазара.


Покритие

Благодарение на две висококачествени, многопосочни MIMO антени, i9 осигурява добро покритие и отлично проникване на Wi-Fi сигнала. Няма мъртви точки. Точката за достъп може да покрива, например, 4-6 хотелски стаи с обща площ 300 квадратни метра.

Стабилност

Благодарение на вградената технология за елиминиране на интерференциите, i9 работи стабилно и надеждно. Смущенията са неосезаеми и модулът осигурява стабилна безжична връзка. Автоматично избира оптималния канал, така че всички свързани устройства получават най-качествената връзка за игри, гледане на видео, сърфиране в интернет, работа.


Множество SSID

Модулът е проектиран за поддръжка на множество „дъщерни” безжични мрежи и позволява работа с VLAN. В зависимост от връзката към различните SSID, може да разпознава различните права за интернет достъп и достъп до данни, което повишава нивото на сигурност на мрежата.

Изводи

Tenda i9 покрива офиси, заведения, хотели, големи апартаменти със стабилна, бърза и безкомпромисна интернет-свързаност, осигурявайки силен сигнал и без „мъртви” петна. Във време, в което дигиталното номадство е вече възприета норма, а предоставянето на интернет като услуга придобива все по-голяма значимост, i9 е точка за безжичен достъп, на която може да се разчита.

Наличност и цена

Точката за достъп Tenda i9 е достъпна в търговската мрежа у нас от партньорите на официалния дистрибутор Мост Компютри. Устройството се предлага на цена около 65 лева и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Tenda i9 – за стабилен интернет достъп в мащаб”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Типично по български само само коментари от лузъри и дървени философи …
    Иначе браво! Напредват . Може да е лека полека, но разширяват гамата с продукти.

  2. ужас

    Хахах, върнахте ме в 2008 година.

  3. Милен

    Това качество си има цена.С тези антени като нищо ще има обхват дори повече от 300 сантиметра.Да да ама не.

  4. Удивен

    Аууу това е върхът. Как тази компания е надминала времето си. Само не разбрах 6 или 8 бандов рутер е?Супер е ,че подържа мимо на 2.4.Ако беше 2000 година на тази цена и с тези характеристики щеше да става за нещо.Много жалко ,че не е 2000 година .

Коментар