Geekbench обвини Samsung, че манипулира тестове

Флагманските смартфони на Samsung отпаднаха от базата данни на Geekbench
(снимка: CC0 Public Domain)

Екипът на популярния бенчмарк Geekbench реагира на скандала около производителността на новите флагмански смартфони на Samsung от серията Galaxy S22, като ги извади от базата си данни.

По-рано Samsung съобщи, че намалява производителността на Galaxy S22, заради услуга за оптимизация на игрите (Games Optimization Service) и, че прави това отчасти за предотвратяване на прекомерното нагряване по време на продължителни игри.

Компанията обеща също да пусне актуализация за флагманските си смартфони, която ще даде на потребителите възможност да приоритизират производителността, припомня XDA Developers.

Geekbench, от друга страна, проведе интензивно вътрешно тестване и идентифицира моделите на Samsung, които използват услугата за оптимизация на игри. В резултат на това, сравнителните данни за водещите Galaxy смартфони през последните четири години бяха премахнати от базата:

  • Samsung Galaxy S22 (всички модели)
  • Samsung Galaxy S21
  • Samsung Galaxy S20
  • Samsung Galaxy S10 (всички модели)

Текущата политика на Geekbench е, че след като едно устройство бъде премахнато от базата данни, няма връщане назад. Дори когато Samsung пусне актуализацията, всички смартфони Galaxy S22, S21, S20 и S10 ще останат извън Geekbench.

Сред санкционираните устройства има и „бюджетни” флагмани – такива като Galaxy S20 FE и Galaxy S21 FE. Освен това Samsung все още не е обявил кога планира да пусне обещаната актуализация.

Коментар