Задава се следваща голяма актуализация на Windows 11

Много нови функции и промени ще предложи есенната актуализация на Windows 11
(снимка: Microsoft)

Microsoft ще пусне основна актуализация на Windows 11 тази есен. В момента тя се разработва под кодовото име Sun Valley 2, според публикации на специализирани в Windows уеб ресурси.

Новата версия ще бъде достъпна безплатно за всички притежатели на съвместими устройства, които са мигрирали към Windows 11. Вече е известно, че актуализацията ще се нарича Windows 11 22H2, съобщи Windows Latest.

Информацията е потвърдена и от Microsoft, която наскоро пусна актуализация KB5012427 като част от програмата Windows Insider, чието описание включва името на версия 22H2. Става въпрос за Windows 11 Build номер 22567.100, която е достъпна за изтегляне в Dev канала.

Името на актуализацията не включва конкретен месец, както Microsoft правеше в миналото. Актуализацията 22H2 вероятно ще стане публично достъпна през октомври или ноември, така че конкретен месец може да се появи в името на версията, когато разработчиците имат по-добра представа дали актуализацията е готова за пускане.

Sun Valley 2 включва не само нови функции, но и много промени. На първо място, това е усъвършенстваният потребителския интерфейс, вкл. актуализации на менюто „Старт”, центъра за известия, някои стандартни приложения и др. С наближаване на официалното пускане на Windows 11 22H2 ще станат известни повече подробности за актуализацията.

Коментари по темата: „Задава се следваща голяма актуализация на Windows 11”

добавете коментар...

  1. Сатя Надела

    ТЕЛЕМЕТРИЧНАТА МАШИНА, НАРЕЧЕНА “ДЖАМОВЕ” на МикроМеките

  2. Мнение

    Who cares? Това постоянно обновяване без цел, или по-скоро с цел въртене на колелото на празни обороти, без реално да ми предлагат нещо по-добро и по-ефективноя, само прехвърляме от единия джоб в другия…

Коментар