A1 дарява мобилен интернет на бежанци от Украйна

А1 е сред първите компании, които показаха съпричастност към жертвите от войната
(снимка: А1 България)

Телеком операторът А1 ще дари предплатени карти с мобилен интернет на бежанци от Украйна. Компанията ще предостави карти на украинското посолство в София и на Столична община, които двете организации ще разпространят сред желаещите, за да останат във връзка със своите близки както в България, така и в Украйна.

А1 ще следи военния конфликт в Украйна и ще реагира спрямо неготово развитие, за да може да помага на засегнатите клиенти да преминат през това изпитание с помощта на своите услуги и дигиталните технологии, съобщиха от компанията.

Допълнително телекомът ще насърчи събирането на дарения от служители, като подкрепи инициативата на Фондация BCause и кампанията #ЗАДОБРОТО в полза на семействата от Украйна. За целта е създадена отделна страница в дарителския сайт „Платформата” на Фондация BCause, където всички служители на А1 ще могат да дарят избрана от тях сума.

А1 беше сред първите компании, които показаха съпричастност към жертвите от войната в Украйна, и ще продължи да използва технологиите, за да им помогне да преминат през тази безпрецедентна ситуация, увериха от телекома.

Малко след началото на военния конфликт клиентите на А1 в роуминг в Украйна получиха безплатен интернет и мобилен интернет, а тези в България по 1 000 международни минути, които важат за 30 дни, но срокът може да бъде удължен, ако ситуацията го налага.

Коментар