Първата смарт камера на Microsoft идва с терафлопов чип

Смарт камерата на Microsoft е предназначена за използване с терминала Surface Hub 2
(снимка: blogs.windows.com)

Microsoft обяви първата си смарт камера с поддръжка на алгоритми за изкуствен интелект, проектирана специално за работа с терминала Surface Hub 2. Новото устройство разполага с мощен вграден процесор, който позволява регулиране на изображението в движение и подобрява значително качеството на картината при видеоконферентна връзка.

Камерата е оборудвана с 12-мегапикселов сензор със 136-градусово зрително поле, а вграденият процесор осигурява производителност 1 терафлопс (Tflops), което е няколко пъти повече от производителността на конзолата Xbox 360.

Заедно с прилагане на изкуствен интелект, камерата автоматично компенсира възникналите проблеми с изображението, включително изкривяване, замъгляване или проблеми в работа на широкоъгълната оптика, за да осигури реалистична картина за всички обекти в кадъра.

Интелигентната камера открива автоматично всички участници във видеоконференцията и им предоставя ясно изображение по време на разговора.

Новата смарт камера на Microsoft включва 12MP сензор със 136-градусов обхват
(снимка: blogs.windows.com)

Устройството се нарича Surface Hub 2 Smart Camera, инсталира се на терминала с помощта на магнитен ключ и се свързва чрез USB-C интерфейс. Камерата ще се продава отделно за $800 или в пакет с 85-инчов Surface Hub 2S от 31 май за $22 000.

Коментар