Пилоти разменят самолетите си във въздуха

Двама пилоти с богат опит в скокове и каскади обещават супер-зрелище (снимка: CC0 Public Domain)

Двама пилоти ще излетят със самолетите си, ще се издигнат, а след това ще се опитат да разменят возилата си във въздуха – това предвижда ново авиошоу, което ще бъде стриймвано на живо в интернет през април.

Още през 2017 г. Red Bull засне бейс скокове на двама пилоти с уингсют, които скачат от планински връх и в преминаващ самолет, но сега предстои нещо далеч по-лудо. Следващото страхотно шоу на Red Bull ще предава на живо как двама пилоти се опитват да разменят самолетите си във въздуха.

“Размяна на самолети“ ще е зрелищен спектакъл, който ще покаже една от най-смелите каскади в небето. Люк Айкинс и Анди Фарингтън ще пилотират самолетите си за издигане до около 4,2 км височина. След това те ще изскочат от самолетите си, оставяйки машините да летят празни, и ще се гмурнат към Земята.

„Въздушни спирачки“ ще забавят донякъде спускането на самолетите, докато летят надолу без пилоти. Айкинс и Фарингтън ще летят свободно, опитвайки се да разменят самолетите си и да кацнат обратно на Земята с тях.

Типичното скачане с парашут от подобна височина дава няколко минути време за свободно падане, преди да се наложи отварянето на парашута, така че вероятно това е времевият прозорец, с който двамата пилоти ще работят.

Лудото начинание е част от маркетингова кампания на Red Bull. Фирмата е известна с това, че инвестира в нетрадиционни форми на забавление, свързани с адреналин и забавни преживявания.

48-годишният Айкинс има опит в подобни екстремни мероприятия: през 2016 г. той скочи от самолет на височина 7620 м без парашут или крила, падайки свободно докрай, преди да бъде хванат в мрежа с размер 30х30 м.

Фарингтън, от друга страна, е най-младият член на екипа на Red Bull Air Force. Той е на 39 години и автобиографията му не е толкова дива като на Айкинс, но също е много опитен пилот с хиляди скокове с парашут както и каскадьорски изпълнения в Transformers 3 и Iron Man 3.

Каскадата ще се проведе в Аризона на 25 април и ще бъде предавана на живо по Hulu.

Коментари по темата: „Пилоти разменят самолетите си във въздуха”

добавете коментар...

  1. Радико

    На 4,2 К.метра

  2. Ален

    на колко метра ще се издигнат ? 4,2 ??

Коментар