Атос отвори глобален център за киберсигурност в София

Днес в София се състоя официалното откриване на центъра за киберсигурност на Атос
(снимка: Атос)

Френският ИТ гигант Атос отваря нов глобален център за киберсигурност в София. Това е 16-ият център за киберсигурност, който групата създава в световен мащаб, а целта му е да обслужва организации по целия свят в сферата на киберзащитата чрез постоянно наблюдение, проследяване и разрешаване на инциденти.

В рамките на Централна Европа Атос оперира центрове за киберсигурност още в Хърватия, Румъния и Полша. „С увеличаването на нашите клиенти в Европа, включително и в България, за нас беше естествено решение да открием своя следващ център за киберсигурност именно в София, където вече имаме чудесен екип от дигитални експерти”, каза Крис Море, старши вицепрезидент киберсигурност в Атос.

Центровете за киберсигурност на Атос по света обработват над 31 милиарда инцидентна дневно, съобщиха от компанията. Новият център в София ще предлага пълна гама от услуги за киберзащита, вкл. мониторинг, анализ на инциденти и други, използвайки изкуствен интелект и машинно обучение.

В глобален мащаб, специалистите на Атос, заети в сферата на кибер-услугите, са над 6000. С отварянето на новия център Атос очаква да наеме над 50 специалисти в областта на киберсигурността в София до края на 2022 година. Предвижда се центърът да увеличи своите служители до 300 в следващите няколко години.

В България групата на Атос e представeна от две компании с общо над 1500 служители – Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center.

Коментари по темата: „Атос отвори глобален център за киберсигурност в София”

добавете коментар...

  1. Santa Clous

    Always Coca-Cola 🙂

Коментар