Стартира е-портал за бизнес и ИТ обучение

Днес бе даден старт на портала за специализирано електронно обучение Online-Learning.BG, който е първият по рода си у нас. В него има 2200 курса, покриващи пълния спектър на бизнеса и информационните технологии. Курсовете са достъпни 24 часа, 365 дни в годината.

Онлайн Лърнинг БГ разполата с най-големия каталог на курсове в страната, твърдят от компанията. Повечето от тях са на теми, по които до момента в България не се предлага специализирано обучение. През първия месец от съществуването на портала клиентите ще могат да ползват 10% отстъпка за всички курсове.

Основната част от курсовете в портала са разработени от световния лидер в е-обучението SkillSoft (САЩ). Порталът съдържа още и тестове, бизнес симулации и експресни ръководства.

Много от курсовете са предназначени за подготовка за получаване на над 70 международно признати сертификата по информационни технологии, управление на проекти, маркетинг, човешки ресурси и други. За корпоративни потребители Онлайн Лърнинг БГ предлага комплексни услуги.

“Със стартирането на портала и комплексните услуги за електронно обучение ние се стремим да дадем своя принос за развитието на България като общество, базирано на знанието”, коментира Александър Апостолов, управител на Онлайн Лърнинг БГ. „В развитите страни 25% от специализираното краткосрочно обучение се извършва по електронен път и България няма да остане встрани от тази тенденция”, добави той.


Домейнът online-learning.bg вече се притежава от компанията НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД, която предлага инсталация, конфигурация, обучение за работа и поддръжка на три от най-успешните в световен мащаб системи за онлайн обучение, дистанционно обучение  – ILIAS, Moodle, eFront. Фирмата има и дългогодишен опит в създаването на онлайн курсове и съпътстващите ги материали.

Коментар