Британска ИТ фирма открива глобален офис в София

„Очаквам да допринесем с положителна промяна не само в ИТ екосистемата в България, но и в средата около нас”, казва Весела Николова, директор на Amdaris у нас
(снимка: Amdaris)

Компанията за дигитална трансформация Amdaris, базирана в Бристол, открива глобален център в София. Това е шестият офис на британската фирма, която в момента присъства в Обединеното кралство, Украйна, Румъния, Молдова и Дубай.

Новият клон на Amdaris отвори врати в центъра на столицата и има за цел да наеме над 50 служители до края на годината, съобщиха от компанията, подчертавайки, че София е една от най-бързо развиващите се ИТ столици в Източна Европа.

Центърът у нас ще създаде нови възможности за работа на технологични таланти. Amdaris е технологично-агностична компания и като такава наема Delivery Leads, Portfolio Directors, Technical Architects и разработчици на .Net, Angular, React, Java, PHP и Python, наред с други роли.

Тъй като разработването на софтуер остава най-бързо развиващата се индустрия в България, Amdaris също така планира да бъде домакин на различни менторски и стажантски програми, за да формира следващото поколение технологични таланти.

Събитията по света подтикват Amdaris да предложи работа на всички програмисти, QAs и други хора със съответните технологични умения, които са били принудени да напуснат Украйна, уточниха от компанията.

Директор на българския офис на Amdaris е Весела Николова – предприемач, съосновател на стартъп за електронна търговия и неправителствената организация 180 Degrees Consulting Sofia, като е ръководила и бизнес развитието и финансите на стартъпа esports.com.

„Очаквам с нетърпение да изградим новаторски офис в София и да работим заедно с другите пет центъра, както и да допринесем с положителна промяна не само в ИТ екосистемата в България, но и в средата около нас”, коментира новата си позиция Николова.

София е водещ технологичен център в Европа, по думите на Анди Роджърс, съизпълнителен директор на Amdaris. „Софтуерната индустрия в Източна Европа продължи да расте по време на пандемията, но сега, когато регионът е изправен пред нови предизвикателства, Amdaris очаква с нетърпение да изгради креативно, развиващо се и динамично работно място за всички талантливи технологични специалисти”, каза той.

„Наш ангажимент е да подкрепяме тези, които са били принудени да напуснат родните си места, да имат сигурност в заетостта си толкова дълго, колкото е необходимо, без каквито и да е изисквания, и да развием едни от най-добрите технологични центрове в света”, допълни мениджърът.

Amdaris доставя софтуерни и консултантски услуги от своя централен офис в Обединеното кралство и центровете за разработка в Източна Европа, управлявани от съизпълнителните директори Анди Роджърс и Влад Нану и подкрепени от Фонда за растеж на бизнеса (Business Growth Fund).

Коментари по темата: „Британска ИТ фирма открива глобален офис в София”

добавете коментар...

  1. :o)

    както е казал великия Буров “един умира , друг му го завира”…
    нямам какво да кажа – щели да отварят офис за бежанци от войната…ами ако тая война спре утре (ДАНО) ? печалбичката на първо място , хората и мъката им – на последно

Коментар