Облачният Windows 365 ще се ползва и офлайн

Windows 365 ще остане достъпен за ползване, дори и без интернет връзка
(снимка: Microsoft)

Microsoft обяви планове за по-нататъшно интегриране на операционната система Windows 11 с облачната услуга Windows 365, която позволява на клиентите да използват виртуални десктопи.

Софтуерният гигант възнамерява да продължи да обединява своите локални и облачни платформи, така че потребителите да могат безпроблемно да превключват между операционната система Windows 11 и Windows 365, докато работят, стана ясно от виртуално събитие на компанията.

Windows 365 предлага на потребителите виртуални десктопи с пълен набор от софтуерни решения, отбелязва PC World. Клиентите на услугата не трябва да надграждат съществуващия си хардуер, за да използват Windows 11 и други съвременни софтуерни продукти.

В бъдеще локалните и облачните платформи на Microsoft ще продължат да се сближават, за да предоставят най-доброто хибридно изживяване. Разработчиците възнамеряват да внедрят възможност за свързване към виртуалното работно място на Windows 365 от интерфейса на Windows 11, а някои елементи, като лентата на задачите, ще бъдат общи за локалните и облачните работни места.

Microsoft ще позволи на потребителите незабавно да стартират Windows 365, без да е необходимо предварително оторизация в локален Windows 11. Освен това, ако интернет връзката се загуби по време на работа в Windows 365, потребителите ще могат да продължат да взаимодействат със системата на локалния компютър (направените промени ще се синхронизират автоматично при свързване с интернет).

Кога точно тези нововъведения ще бъдат приложени на практика и ще станат достъпни за обикновените потребители все още не е известно.

Коментар