Microsoft пуска облачен Windows 365 за всякакви устройства

Еволюцията на Windows прави решителна стъпка към облака
(снимка: Windows 365 / YouTube)

Новините от Microsoft стават все по-интересни. Скоро след като обяви Windows 11, компанията лансира друг свой продукт – Windows 365. Това е облачна услуга, която ще направи Windows достъпен на всякакви устройства, включително Android и iPad таблети.

Операционната система ще бъде разположена на отдалечени сървъри. Microsoft ще отвори достъпа до нея на 2 август т.г., като първоначално потребителите на различни устройства ще могат да ползват Windows 10.

В бъдеще през облака ще стане достъпна и новата операционна система Windows 11. Потребителите ще получат достъп до нея след официалното ѝ пускане на пазара.

В момента са налични две версии на Windows 365 – Business и Enterprise и различни хардуерни конфигурации на виртуалния компютър – от версия с един процесор, 2 GB RAM и 64 GB постоянна памет до модификации с 8 процесора, 32 GB RAM и 512 GB сторидж.

Облачният Windows 365 ще работи на всичко, вкл. Android таблети и iPad
(снимка: Windows 365 / YouTube)

Microsoft представя новата услуга като „Хибриден Windows за хибриден свят”, наблягайки на защитата в облака, гъвкавостта и простотата на локалния компютър – комбинация, която трябва да помогне на екипите да бъдат по-гъвкави и продуктивни.

Windows 365 ще осигури „поточно предаване към всяко устройство”, т.е. потребителите ще могат да продължат работата си оттам, докъдето са стигнали, на всяко устройство.

Към момента няма информация за цени на новата услуга. Очакват се подробности на 2 август, когато облачният Windows 365 ще стане масово достъпен.

Коментар