Бош обучи и сертифицира софтуерни инженери

Преминалите успешно академията на Бош получиха сертификати от компанията
(снимка: Бош Инженеринг Център София)

Завърши първото издание на Bosch ECS Career Camp, програма за обучение на млади софтуерни специалисти в България, стартирала през ноември 2021 г. Преминалите успешно академията на Бош Инженеринг Център София получиха сертификати от компанията.

Специализираната академия продължи 4 месеца, като по време на обучението участниците придобиха знания и умения за работа със съвременните софтуерни технологии за автомобилната индустрия.

След завършване на програмата, курсистите бяха поканени да се присъединят към екипа на Центъра на позиции, отговарящи на техния профил. Така участието им в Bosch ECS Career Camp може да се превърне в добър кариерен старт в сферата на информационните технологии и мобилността, заявиха от компанията.

Инженерната академия включваше поредица от лекции и практически задания от професионалисти в екипа на Бош Инженеринг Център София. Сред приоритетните цели на Bosch ECS Career Camp са възможностите за придобиване на опит с последните технологии в сектора – софтуерни алгоритми, стандарти, процеси и програми, което от решаващо значение при създаване на устойчиви решения в бъдеще.

Академията беше структурирана в три направления: програмиране с Embedded C, Embedded Modern C++ и усъвършенствани методи за автоматизирано тестване и валидиране за бъдещите тест инженери.

„Развитието на ИТ сектора в България е от голямо значение за Бош Инженеринг Център София. С академията даваме възможност на талантливи млади хора, с интерес и потенциал за развитие, да получат практически опит в тази изключително динамична и иновативна сфера”, сподели Момчил Станчев, ръководител отдел в Бош Инженеринг Център София.

Чрез създаване на нови умения в сферата на автомобилния софтуер компанията иска да вдъхнови повече хора да погледнат на инженерството като на потенциален свой път за реализация, допълни Елена Демирева, HR мениджър в „Роберт Бош”.

След старта на първата академия на Центъра за обучение на софтуерни инженери – Bosch ECS Career Camp, стремежът към подкрепа на млади таланти и инвестицията в образованието доведе до разширяване на сътрудничеството на компанията с Технически университет – София и откриване на нова мултидисциплинарна бакалавърска програма „Интелигентни системи и изкуствен интелект”.

Експерти от Центъра ще имат водеща роля в специален практически модул „Интелигентни технологии за автомобилната индустрия”. В подкрепа на студентите и университета ще бъде създадена и съвременна лаборатория, оборудвана от Бош.

Предстои обявяване на следващото издание на инженерната академия Bosch ECS Career Camp през есента на 2022 г., уточниха от компанията.

Коментар