Progress обяви стажантска програма за софтуерни инженери

Стажът в Progress цели да запознае участниците с целия процес на разработка на софтуер
(снимка: CC0 Public Domain)

Новата стажантска програма за софтуерни инженери на Progress включва 6-месечен платен стаж и е отворена за студенти от специалностите „Компютърни науки”, „Софтуерно инженерство” или сходни. Желаещите да кандидатстват могат да го направят до 20 май 2022 г. на уебсайта на компанията.

Стажът, който ще се проведе от юли до декември 2022 г., цели да запознае участниците с целия процес на разработката на софтуер и с различните технически роли в него – софтуерен инженер, QA инженер и инженер по техническа поддръжка.

Всеки стажант ще има възможност да работи по практически проекти и задачи, свързани с продуктите за програмисти Progress Telerik и Progress Kendo UI, и да се запознае отблизо с дейността на специалисти от области като продуктов мениджмънт и маркетинг, UI/UX дизайн и други.

„С програмата искаме да помогнем на новото поколение да придобие практически умения и познания за създаването на софтуерни продукти и така да улесним избора му на сфера, в която да се развива дългосрочно”, каза Алина Габер, директор, People Team, Progress.

„Над 90% от стажантите ни на технически роли до момента са останали на работа при нас. Очакваме да се срещнем с нови амбициозни млади хора с интерес към създаването на продукти за милиони разработчици по света и желание за развитие в ИТ индустрията”, допълни тя.

Кандидатстването включва подаване на автобиография и мотивационно писмо, решаване на практическа задача и интервю. Стажът е съобразен със заетостта на студентите, като през летните месеци те ще бъдат на пълно работно време, а след началото на академичната година ще преминат към гъвкаво работно време.

Успешно представилите се ще имат възможност да останат на постоянна работа в Progress, уточниха от софтуерната компания.

Коментари по темата: „Progress обяви стажантска програма за софтуерни инженери”

добавете коментар...

  1. Емо

    Кой?

  2. Фофу

    Е, ако някой познава ‘Тудента дето все не го взимали за стаж, да му прададе новината.

Коментар