Сделка дава тласък на 3D визуализацията в търговията

3D визуализацията на продукти прави по-въздействащо клиентското изживяване
(снимка: Cylindo)

Софтуерната компания Chaos, която наскоро се обедини с Enscape, обяви, че придобива Cylindo – платформа за 3D компютърна визуализация на продукти в търговията. Стойността на сделката не се съобщава.

Придобиването на Cylindo дава възможност на обединените компании да създадат екосистема за 3D визуализация от начало до край и да направят съдържанието за 3D, AR (добавена реалност) и VR (виртуална реалност) по-достъпно.

Създадена през 2012 г., Cylindo улеснява визуализацията и продажбата на продукти чрез своята уеб-базирана услуга. Тя поддържа четири квинтилиона (1018) продуктови вариации и има над 18 милиона потребители месечно.

Технологията на Cylindo трансформира основни данни за продукта във фотореалистично 3D съдържание, което може да бъде интегрирано навсякъде: в продуктови конфигуратори, онлайн информация, преживявания в добавена или виртуална реалност, интерактивен дизайн на помещения и други маркетингови канали.

Платформата осигурява цялостно решение за създаване, управление и разпространение на фотореалистични продуктови визуализации. Водещи производители и търговци на мебели използват платформата Cylindo, за да предложат въздействащо 3D изживяване на клиентите и да създадат 2D визуализации на своите продукти.

След сделката Cylindo ще продължи да функционира като независима марка в тясно сътрудничество с екипа на Chaos. Всички услуги и решения на Cylindo ще продължат да се разработват и предлагат.

164-членният екип на Cylindo ще остане да работи в досегашните офиси на компанията в Бостън (САЩ), Копенхаген (Дания), Битоля и Скопие (Република Северна Македония). С придобиването на Cylindo глобалният екип на Chaos достига почти 700 души, разположени по целия свят.

„Заедно с Cylindo ще можем да отговорим на растящата нужда от лесни за използване висококачествени технологии за 3D визуализация, добавена реалност и виртуална реалност в най-различни сектори”, казват Кристиан Ланг и Петър Митев, главни изпълнителни директори на Chaos.

Коментар