AVG Technologies засилва присъствието си в Южна Африка





Един от най-известните в света производители на софтуер за антивирусна защита и Интернет сигурност AVG Technologies затвърждава позицията си в Южна Африка и африканските пазари. Вече наложеният и успешен бранд продукти има над 1,6 милиона изтегляния от южноафриканци.


AVG полага дори още усилия на този важен пазар като утвърждава канала си за продажби на дребно – за първи път поставяйки продуктите си на рафтовете в магазините. Компанията също увеличава фокуса си върху съществуващия вече канал, който цели малките бизнеси и OEM партньорствата.

Според Питър Бакстър, вице президент на отдел „Бизнес Развитие“ в AVG, Южна Африка и африканските пазари са очевидна дестинация за разширяване като се има предвид значителното увеличаване на търсенето в региона. “Ние имаме голямо желание да изградим и капитализираме нашите инвестиции в този регион. Ние сме убедени, че увеличения фокус върху този пазар ще увеличи дела на продажбите ни“, отбелязва той. “В момента продаваме над 50 000 кутии софтуер всеки месец само в Южна Африка и нашия пазар продължава да расте”, допълва Бакстър.

Технологията на AVG се простира от безплатна защита за домашни потребители до сигурност за малкия и среден бизнес, и Интернет сигурност за корпоративни мрежи. Въпреки това, Бакстър казва, че основния фокус е върху сектора на малките и средни фирми и частните потребители. “Голяма част от потребителите в Южна Африка са в тази група; ние работим с дистрибуторите, за да доставим AVG на рафтовете на популярните компании за търговия на дребно като развиваме също така и дилърските канали чрез доставяне на решения за SMB пазара,” обяснява той.

Основната част от дейностите на софтуерния производител на пазара в бъдеще ще включва маркетинг и развиване на пазара, заедно с поддръжка и обучение на партньорите-дилъри. Бакстър казва, че партньорската им програма ще стартира през следващите седмици. Тъй като защитата чрез софтуера за Интернет сигурност зависи от получаването от Мрежата на бързи осъвременявания с най-новите сигнатури, AVG ще създаде и локални огледални сървъри, които да бъдат лесно достъпни и ценово ефективни.

С тези стъпки компанията цели да разрасте пазарния си дял в бизнес сектора чрез продукта си AVG Internet Security, продуктите за сървъри и мрежовите варианти на AVG.

Ценността на софтуера на AVG може да бъде представена лесно, продължава Бакстър. "Софтуерът за антивирусна защита и Интернет сигурност трябва да бъде ненатрапчив и да влияе на основната дейност на потребителя възможно най-малко. Нашият софтуер е създаден на този принцип; мислим за справянето с вирусите, но правим продукта и лесен за използване. Това е нещо, което вярвам, че все повече потребители ще откриват при нас в близко бъдеще."

AVG е глобален софтуер за сигурност, който защитава над 80 милиона потребители в над 167 страни, от нарастващия брой инциденти с уеб заплахи, вируси, спам, кибер измами и хакери в Интернет. AVG има почти две десетилетия натрупан опит в борбата с кибер престъпността и притежава една от най-напредналите лаборатории за откриване, предпазване и отстраняване на Web-заплахи идващи от целия свят. Техният безплатен софтуер, който може да се изтегли от Интернет, позволява на начинаещите потребители на Мрежата да имат основно ниво на антивирусна защита, като след време лесно могат да преминат на по-високо ниво на сигурност и отбрана, когато са готови за това. AVG има над 6000 риселъра, партньора и дистрибутора в целия свят, включително Amazon.com, CNET, Cisco, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart, and Yahoo!

Повече информация на български за продуктите на AVG Technologies можете да намерите на сайта на дистрибутора за България – Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/).

Коментар