Седем поразителни футболни срещи бяха играни по залез слънце из целия свят








В преследване на залеза и преминавайки през часовите пояси, на седем от най-зашеметяващите места на планетата бяха играни седем футболни мача. Срещите се проведоха във Великобритания, Италия, Швейцария, Испания, Aржентина и Австралия, а финалът на „Футбол на здрачаване” беше в ЮАР (домакин на FIFA World CupTM през 2010 година).

Всяка от седемте локации бе избрана заради уникалния естествен декор и предизвикателствата, които теренът предлага. Те се превърнаха в идеален фон и фотографско платно на красивата футболна игра. Избраните места бяха Тинтейгъл във Великобритания; арената за корида в Aнтекера, Испания; водопадите Игуасу в Аржентина; Венеция в Италия; Зермат в Швейцарските Алпи; пустинята Пинакъл в Австралия и резерватът Акуила в ЮАР.

Кампанията „Футбол на здрачаване” на Sony показа красотата на футбола и присъщата за него страст, и демонстрира възможностите на наскоро въведения Exmor RTM CMOS сензор. Tази технология дава възможност на най-новите фотоапарати Cyber-shot и Handycam® камери да улавят невероятно детайлни и ясни снимки и видеофилми, дори при най-предизвикателните за фотографите моменти на слаба осветеност.

Sony се погрижи феновете в цял свят да се чувстват възможно най-близо до действието като предложи на блогъри, уебсайтове и социални мрежи голяма гама от инструменти с различно съдържание и поразителни изображения. Tе включваха проследяване на мачовете в Twitter, видео дневници, блогове и галерии със снимки на отборите и участниците, както и интервюта с победителите.

Играчите и фотографите

Мачовете приключиха с големия финал на „Футбол на здрачаване”, в който официалният отбор игра срещу екип на ‘streetfootballworld’. streetfootballworld е глобална мрежа от организации, които чрез футбола обръщат внимание на социални въпроси като образование, здравеопазване и правата на жените. Съвместно с FIFA е създадено движението „Football for Hope”, което използва силата на популярната игра като инструмент за подобряване живота на хора и общности в неравностойно положение. Съставът на streetfootballworld беше избран от членове на три групи, работещи с млади хора в градчетата около Кейптаун.

Играчите за всеки мач, както и фотографите, които снимаха събитията, бяха избрани чрез конкурси на UEFA.com, глобални медии и социални мрежи като Flickr, Twitter и YouTubeTM. Sony, спонсор на Шампионската лига на УЕФА, избра заедно с европейската футболна асоциация отборът, който показа уменията си в зрелищна игра по красивите канали на Венеция.

Футболните отбори бяха избрани сред хиляди кандидати според стила на игра, който по мнение на журито кореспондира най-добре на особеностите на всяка локация. Бяха взети предвид cъстезателния дух, темпото, издръжливостта и всеотдайността. Селекциите гарантираха, че всеки мач в рамките на „Футбол на здрачаване” ще има собствен характер и ще представлява спектакъл, достоен за спиращия дъха декор.

“Футболът е изпълнен с невероятни мигове,” коментира Джеймс Кенеди, директор „Brand Communications”, Sony Europe. “Той е не само поразителна от визуална гледна точка игра, но предизвиква емоционална реакция у феновете по целия свят. Искахме да направим събитие, което да ознаменува обединяващия характер на играта, давайки на любителите на футбола и на фотографията уникалната възможност да видят някои от най-разкошните места в света.

„Футбол на здрачаване” е един от най-амбициозните проекти, с които някога сме се заемали, и сме много развълнувани, че той произведе наистина удивителни снимки. Tова е събитие, което демонстрира предимствата на технологията Exmor RTM CMOS, и е възможност да покажем на потребителите какво са изпускали досега, снимайки при най-живописното осветление, предлагано от природата!”

Tехнологията

Фотографите на „Футбол на здрачаване” имаха възможността да тестват новата гама от продукти на Sony с Exmor RTM CMOS сензор. Tези модели са ненадминати в улавянето на изключителни детайли при слаба осветеност с двата отделни нови режима на заснемане, които намаляват шума в картината, когато се снима при предизвикателни условия. Режим Anti Motion Blur доказа достойнствата си при „Футбол на здрачаване”. Този режим наслагва шест кадъра, за да произведе ясни снимки и без размазване. Режим Handheld Twilight също заснема шест кадъра в бърза последователност и ги комбинира, за да създаде една-единствена оптимизирана снимка с намален шум. Серията “α” (Alpha) DSLR на Sony предлага силни характеристики в стартов цифров огледално-рефлексен фотоапарат: идеален за хора, които развиват фотографските си умения на по-високо ниво. 

Коментар