Crucial X6 и X8 – портативни SSD с капацитет до 4TB

Външният SSD Crucial X6 е удобен за носене и ползване навсякъде
(снимка: Crucial)

Снимките, музиката и видеото могат да заемат много място и техният обем нараства буквално с всеки изминал ден. Това неминуемо ни приближава към неприятния момент, в който капацитетът на диска на компютъра или на флаш паметта в смартфона свършва. Crucial има решение на този масов проблем – това са портативни SSD устройства X6 и X8.

Един външен диск трябва да притежава много качества: голям капацитет, висока скорост, компактни размери, ниско тегло и сериозна издръжливост. Точно тези качества са взети предвид при разработката на външните SSD Crucial X6 и X8, които превъзхождат старите модели с механични твърди дискове по всички показатели, и то в пъти.

Crucial X6 – до 4TB в 40 грама

Crucial X6 е малък и същевременно голям. С размери 69х64х11 мм и тегло 40 г той е по-лек от ключа за автомобила, но може да предложи много по отношение на скоростта на трансфер и капацитета. Четирите версии предлагат 500MB, 1TB, 2TB или 4TB място за съхранение, а скоростта на прехвърляне на данни достига 540 MB/s при първите три и внушителните 800 MB/s при най-голямата.

С размери 69х64х11 мм и тегло 40 г, Crucial X6 е по-лек от ключа за автомобила
(снимка: Crucial)

Crucial X6 работи без проблем с всички популярни операционни системи – Windows, Mac OS и Android, и дори с геймърските конзоли на Sony и Microsoft, така че може да бъде използван не само за мултимедийни данни, но и за съхранение на игри.

Компактните размери на външния SSD позволяват винаги да го носите със себе си, а това крие определени рискове. От Crucial са се погрижили данните да останат защитени дори при екстремни температури и изпускане от височина до 2 метра.

Crucial X8 – висока скорост и защитени данни

По-големият модел Crucial X8 поставя нови стандарти по отношение на производителността – той може да обменя данни със скорост до 1050 MB/s. Това го прави около 100 пъти по-бърз от стандартните USB флаш драйвове и 7,5 пъти по-бърз от класическите портативни твърди дискове.

Ултрабързият Crucial X8 може да обменя данни със скорост до 1050 MB/s
(снимка: Crucial)

Подобна скорост гарантира, че Crucial X8 може спокойно да бъде използван и като устройство за съхранение на данни, свързано към съвременните конзоли за игри. Предлага се във варианти с капацитет 1TB и 2TB.

Моделът е съвместим с всички популярни дигитални устройства, както и с приложенията за бекъп Windows Backup и Mac OS Time Machine. Поддържа криптиране на данните за максимална сигурност – съответно с Windows Bitlocker to Go и Apple FileVault.

Crucial X8 също издържа на високи и ниски температури, на вибрации и удари, като може да поеме натоварването от падане от височина почти 2,3 метра. Моделът се предлага с опция за свързване към USB-C или USB-A порт, което го прави напълно универсален.

Crucial X8 е универсален, с опции за свързване към USB-C или USB-A порт
(снимка: Crucial)

Гаранция за производителността и надеждността на продуктите на Crucial е използването на качествена памет от компанията-майка Micron. Портативните SSD Crucial X6 и X8 се предлагат от официалния дистрибутор на продуктите на Micron у нас АСБИС България с 36 месеца гаранция.

Коментари по темата: „Crucial X6 и X8 – портативни SSD с капацитет до 4TB”

добавете коментар...

  1. кльоп

    tsena? ls? 6тот в сайтъ нема цени
    мирси предварателно

Коментар