Нови е-услуги обещават край на опашките пред КАТ

МЕУ под ръководството на Божидар Божанов ускорява реализацията на е-услугите
(снимка: CC0 Public Domain)

Електронно връчване и заплащане на фишове е предвидено в измененията, които Министерство на вътрешните работни и Министерство на електронното управление са заложили в Закона за движение по пътищата.

Предвижданата промяна ще сложи край на опашките в КАТ, тъй като ще отпадне необходимостта гражданите лично да получат и заплатят фиша си на място, съобщиха от МЕУ.

Вече ще бъде възможно електронно връчване на фишовете през Системата за сигурно електронно връчване на МЕУ. Фишовете се считат за връчени, ако бъдат платени (онлайн или с карта).

Измененията, залегнали в проекта за промяна на Закона за движение по пътищата, подготвени от МВР и МЕУ, предвиждат още отпадане на синия талон и стикера за Гражданска отговорност, които също следва да бъдат дигитализирани.

„Министерство на електронното управление продължава активната си работа по поетите ангажименти, съвместно с всички институции, за по-бързата им реализация и удобство на гражданите”, коментира министър Божидар Божанов.

Законопроектът е качен за 30-дневно обществено обсъждане до 13 май, след което ще бъде внесен в Народното събрание.

Коментари по темата: „Нови е-услуги обещават край на опашките пред КАТ”

добавете коментар...

  1. Мнение

    Обещания, обещания, само обещания. Нищо реално не сме видели от 4-5 месеца от както е новото правителство. А от всички тези министри и министерства на иновациите и растежа, и други глупости, най-малко има полза. Ако може да ми обясни те с какво допринесоха и как ще си обяснят заплатите … ?

Коментар