Най-големият е-търговец не бърза с крипто-плащанията

Купувачите от Amazon скоро няма да имат опция за плащане с криптовалута
(снимка: CC0 Public Domain)

Гигантът в електронната търговия Amazon няма намерения да добави опции за плащания чрез криптовалути в скоро време в своята платформа за продажби на дребно, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Анди Джаси.

От друга страна, съвсем възможно е в системата да се продават незаменими цифрови токени. Джаси очаква NFT да продължат да нарастват „значително” в скоро време. Незаменимите токени бързо набраха популярност през 2021 г., като произведенията на изкуството във вид на NFT вече се продават за милиони долари.

„Вероятно не сме близо до добавянето на криптовалутата като механизъм за плащане в нашия бизнес на дребно. Но вярвам, че с течение на времето ще видите, че криптовалутата става по-голямо нещо”, добави Джаси, цитиран от Ройтерс, в първото си годишно писмо до акционерите, след като пое руля от основателя на Amazon Джеф Безос.

По думите на Джаси, криптовалутите ще станат по-значими в дългосрочен план, но твърди, че не притежава никакви биткойни.

Все по-голям брой компании започнаха да приемат виртуални валути за разплащане в последно време. Така криптовалутите се превръщат в клас активи, избягван от големите финансови институции до преди няколко години, но навлизащ в масовия поток напоследък.

Миналата година eBay разреши в своята платформа продажбата на цифрови колекционерски стоки като карти за търговия, изображения или видеоклипове. С това eBay стана първата компания за електронна търговия, която се включи в NFT манията.

По-късно eBay заяви, че е отворена за възможността да започне да приема криптовалути като разплащателно средство в бъдеще. По-рано тази седмица Nexo и Mastercard обявиха, че пускат на пазара първата в света разплащатeлна карта за криптовалути.

Коментари по темата: „Най-големият е-търговец не бърза с крипто-плащанията”

добавете коментар...

  1. Мхм

    и както е най-големият търговец, така ще изпадне от влака като нокия

Коментар