Total Network Inventory – инвентаризация на мрежата

Приложението Total Network Inventory прави дисекция на ресурсите в мрежата
(екранна снимка: Total Network Inventory)

Софтуерното приложение Total Network Inventory се явява полезен инструмент, с помощта на който можете да следите всички компютри в мрежата и да събирате полезна информация за тях.

Потребителският интерфейс е изчистен, но не много интуитивен, така че вероятно ще ви е необходимо известно време, за да свикнете да работите с този инструмент. Можете да се възползвате от наличния съветник за избор на мрежов компютър, който искате да проверите, да направите пълна мрежова инвентаризация с PC Total Network Inventory или да конфигурирате специални параметри директно от основния панел.

Подходът стъпка по стъпка определено е най-лесният, тъй като предлага помощ на потребителя по време на целия процес. Можете да избирате между две опции за сканиране – „Immediate Online Scan” и „Logon Script Scan”. Първата ще ви позволи да сканирате само компютрите, които в момента са онлайн, докато втората сканира компютъра всеки път, когато потребителите влизат в домейна.

В края на задачата за сканиране можете да изберете работните станции, от които трябва да извлечете информация. Нещо повече, приложението автоматично извлича данни и ги показва в основния панел.

Total Network Inventory предоставя изчерпателна информация за системата (параметри, дънна платка, слотове за памет), CPU (производител, тактова честота), системната памет (физическа и виртуална памет), видео системата (видео адаптери, монитори), подробности за съхранението (твърди дискове и сменяеми носители), мрежата, периферните устройства (принтери, клавиатури), други устройства и подробности за софтуера (ОС, система, актуализации).

Не на последно място, можете да извършвате търсения в цялата база данни и да създавате персонализирани отчети, като включвате само подходяща информация.

Като се вземат предвид всички тези неща, Total Network Inventory е практичен и полезен инструмент за събиране на информация за всички компютри в мрежата.

Даунлоуд: Total Network Inventory

Коментар