Genesis Neon 750 RGB – стилни слушалки за гейминг

Neon 750 RGB гарантират удобство и пълноценно изживяване при гейминг
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Какво иска човек от своите слушалки? Чист и пълноценен звук, удобство, добър контрол и приятен външен вид. Всичко това е налице в Genesis Neon 750 RGB – секси и стилни слушалки, които идват на пазара на атрактивна цена, без ни най-малко да изглеждат като евтин продукт.

Гейминг-слушалките Neon 750 RGB Gaming се предлагат с единичен 3,5 мм жак и USB конектор. Микрофонът се прикрепва допълнително. Genesis са включили разширителен USB кабел и конвертор от единичен 3,5 мм жак към двоен 3,5 мм жак, така че потребителят може да извлече максимума от своето устройство, по какъвто и начин да го използва.

Още от пръв поглед прави впечатление, че омекотяващите компоненти са в изобилие – и на наушниците, и на свързващата ги лента. Освен, че гарантира удобство, този подходи прави слушалките да изглеждат много геймърски.

Наушниците пасват отлично върху ушите и са комфортни дори при продължителна игра. Прекрасни са и за слушане на музика по време на работа пред компютъра, като човек може да ги ползва дълги часове, без да изпита дискомфорт.


RGB украсата им е забележителна, но дори и без нея слушалките изглеждат много добре. Въпреки, че са достъпни на ниска цена, Genesis Neon 750 RGB в нито едно отношение не създават усещането за евтин продукт, за устройство от нисък клас. С дизайна си и ценовото си позициониране определено са силна конкуренция за много от висококласните марки на пазара, като в същото време има основания да се очаква, че ще бъдат и много дълготрайни – Genesis е марка, която е доказала, че прави здрави, дълготрайни и стабилни продукти, въпреки че запазва цените относително ниски.


Neon 750 RGB имат 50-милиметрови драйвери, което е стандартно за гейминг-слушалки в днешно време. Тези драйвери позволяват качествен звук без значение дали става дума за слушане на музика или за игра – с тях геймърът може да долови и най-тихите стъпки на врага във виртуалния свят, пристъпващ внимателно зад ъгъла. Е, няма съмнение – колкото по-лесно се долавят стъпките на врага в играта, толкова по-добре!


На самия кабел на Neon 750 RGB има вградено дистанционно управление, което може да заглуши микрофона, да усили или намали силата на звука, да включва и изключва RGB подсветката. За някои това може да изглежда излишно, но все пак не всеки има бутони за управление на звука на клавиатурата си или на друго удобно място, така че контролерът върху кабела е добре дошъл.


Що се касае до RGB ефектите, те са красиви, многоцветни, плавно преливащи се и отлично допълват зрелищния светлинен спектакъл на геймърското бюро. Трябва да се признае, че RGB светлините не са ярки и натрапчиви, но за сметка на това изглеждат наситени и плътни в сумрак. Без съмнение Genesis са постигнали чудесен баланс от гледна точка на естетиката в светлинните ефекти.

Genesis Neon 750 RGB – технически параметри

  • тип слушалки: с наушници
  • профил: геймърски
  • платформи: Sony PlayStation 4, PC, Nintendo Switch, XBOX One, лаптопи
  • комуникация: кабелна
  • дължина на кабела: 150 см
  • конектори: USB Type-A, 4-PIN
  • аудио-система: 2.0
  • диаметър на драйверите: 50 мм
  • честотен диапазон: 20Hz – 20KHz
  • импеданс: 32 Ома
  • мощност: 20 mW
  • микрофон: прикрепяем, чувствителност -42 dB, честота 100-16000 Hz
  • дистанционно: на кабела
  • осветление: RGB
  • материал: изкуствена кожа
  • цвят: черен
  • тегло: 350 г

При цена от около 70 лева в магазинната мрежа Neon 750 RGB е добро предложение за всички, които искат хубави слушалки за гейминг и за слушане на музика, дълго, комфортно и на поносима цена. Обичайно в този ценови клас човек би направил известен компромис, но в случая с Genesis Neon 750 RGB такъв не се налага.

Напротив, потребителят може да се похвали с хубаво изглеждащи, стилни, качествени слушалки, с приятен RGB ефект, без да изглеждат крещящо, нахално или претрупано. Геймърският вид на играча е гарантиран, с усещането за висок клас и забележително качество. Звукът е със съвсем прилично качество. Но най-важното, за което всъщност трябва да си говорим, е комфортът по време на употреба, и това е 100% налице при Genesis Neon 750 RGB.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар