А1 свали цените за роуминг извън ЕС с до 96%

Частните клиенти на А1 ще ползват роуминг услуги извън ЕС на по-ниски цени
(снимка: CC0 Public Domain)

От днес влизат в сила нови по-ниски цени за мобилни разговори и интернет в държавите от Западните Балкани, Турция и останалия свят, както и специални условия за Великобритания, съобщиха от телеком оператора А1 България.

Частните клиенти на А1, които ползват Стандартна тарифа за роуминг, ще бъдат облагодетелствани от нови, по-ниски цени за разговори и мобилни данни в страните от Западните Балкани и Турция, както и за останалите страни извън Европейския съюз, като намалението достигна 96%.

А1 ще предложи и нови специални условия за роуминг във Великобритания след излизането на страната от ЕС. Така общуването в роуминг за клиентите на оператора ще стане по-достъпно с идването на летния сезон и началото на летните пътувания.

Частните клиенти на мобилна услуга от A1 вече могат да общуват на много по-ниски цени спрямо предишните в страните от Западните Балкани – Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна Гора, Турция. От днес цената на минута е с 91% по-ниска от предходната цена за изходяща минута или 59 ст., а цената на мегабайт мобилен интернет спада с 96%, в сравнение с преди, и вече е 99 ст.

Цените за роуминг услуги в останалите страни извън ЕС също намаляват и стават по-достъпни за частните клиенти на А1. Цената на минута вече е 2,99 лева или 57% по-ниска спрямо предишната за изходяща минута, а мегабайт мобилен интернет вече струва с 59% по-малко – 9,99 лева.

От 26 април А1 променя и цените за роуминг във Великобритания, което се налага поради излизането на страната от ЕС. Телекомът няма да приложи цените за роуминг услуги, валидни за страните извън ЕС. Вместо това, за Великобритания, компанията ще предложи специални условия за клиентите си, които са значително по-достъпни от цените за страните извън ЕС, а именно 9 ст. за минута и 1 ст. за мегабайт мобилен интернет.

Коментар