Нова анти-rootkits технология е включена в продуктите на Panda Software Titanium и Platinum 2006

Нова анти-rootkits технология е включена в продуктите на Panda Software Titanium и Platinum 2006 
Новите версии на Titanium 2006 Antivirus + Antispyware и Platinum 2006 Internet Security включват технология, специално създадена да открива процеси, скрити в паметта – техника, често използвана от rootkits.
30/03/2006 – КОМПЮТЕЛ
Решенията за сигурност на Panda срещу вируси, шпионски софтуер, хакерски инструменти и т.н, Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware и Panda Platinum 2006 Internet Security сега включват нова anti-rootkit технология, която сканира и открива подозрителни процеси, скрити в паметта. Тази техника е използвана от rootkits, програми, които особено често се използват през изминалите месеци, да скрива зловреден код. Това е възможност на вирусите и троянските коне да останат незабелязани от антивирусните решения.
 ”Rootkits” широко се използват от кибер-престъпниците, които плащат на хакери да създадат този тип приложения и да ги тестват срещу всички антивирусни програми, за да са сигурни, че остават незабелязани. Този бизнес модел става все по-популярен източник на доходи сред хакерите и създателите на зловреден код. 
Чрез използването на rootkits, троянските коне и другите типове зловреден код може да бъде скрито на компютрите. След което скритият вече троянски кон може тайно да извършва своите вредни действия дори без намесата на потребителя и антивирусната програма. В резултат на това потребителят би могъл да разпраща спам, да извършва denial of service attacks”.
С новите техники, включени в Titanium и Platinum, специално създадени да засичат този тип приложения, rootkits ще бъдат проследявани и потребителите могат да бъдат спокойни за защитата на своите системи.
Rootkits се превръщат в сериозен проблем през изминалите месеци. Въпреки че няма нищо ново, те са трудни за откриване, тъй като са програми, които се крият”,обясни Луиз Коронс, Директор на PandaLabs. “С този ъпдейт на нашите продукти, процесите скрити в паметта се откриват и анализират от машината за откриване на вреден код, която ги блокира, ако ги идентифицира като опасни, така че нашите потребители са защитени срещу тази злонамерена техника”.
Всички потребители на Panda продукти ще получат безплатен ъпдейт на своя софтуер, за да се възползват от тази технология. Потребители на предходни версии могат да обновят към версии 2006 от: www.pandsoftware.com/renewals.
Междувременно, КОМПЮТЕЛ – официален представител на Panda Software за България,откри собствен клон в Пловдив. Компанията покани своите клиенти и партньори на среща-семинар на тема „ Най-новите Интернет заплахи – предизвикателство за експертите по информационната сигурност”.Срещата предизвика голям интерес в средите на компютърните специалисти от цяла Южна България.
КОМПЮТЕЛ представи най-новите решения за ИТ сигурност на Панда Софтуер за бизнес сектора. Основната тема на семинара бяха най-новите разновидности на Интернет заплахите и начините за превенция. Присъстващите ИТ специалисти от региона се информираха за последните тенденции в сферата на информационната сигурност и получиха цялата необходима информация за пълната защита на своите системи срещу вируси и всякакви видове Интернет заплахи. След семинара се състоя дискусия по проблемите в сектора. Присъстваха представители от по-големите фирми в региона.
„Вярвам, че има огромни бизнес възможности в този регион, тъй като компаниите чувстват все по силна нужда да осъществяват комуникацията, която е важна за бизнеса им по сигурен и защитен начин” – каза г-н Янко Спасов, Управител на Компютел.
Срещата завърши с коктейл по случай откриването на новия офис на КОМПЮТЕЛ в Пловдив.

Коментар