Българин стана вицепрезидент на VMware

Вицепрезидентът на VMware Венцислав Почекански има над 20 години опит в ИТ индустрията
(снимка: VMware)

Венцислав Почекански стана вицепрезидент по научно-развойна дейност в софтуерния гигант VMware. Това е второто назначение на вицепрезидент от българския офис, след като през 2019 г. Диана Стефанова зае позицията вицепрезидент Регионални стратегии за развитие.

В новата си роля Венцислав ще ръководи софтуерните екипите на VMware Carbon Black от 320 специалисти в България, Индия и Израел. Заедно с екипа в САЩ, те разработват продуктите за киберсигурност на компанията. Бизнес звено по киберсигурност във VMware България беше основано от Венцислав през 2020 г. и вече наброява 100 човека.

„Имаме визия за свят, защитен от кибератаки, а мисията ни е да трансформираме сигурността чрез BigData и анализи в облака. Екипът ни се разраства глобално и тази година само в България целим да привлечем над 50 талантливи софтуерни инженери от всяка точка на страната”, сподели Венцислав Почекански.

С над 20 години опит в софтуерната индустрия, той е участвал в създаването на мултимедийни системи, компютърни игри, продукти за телеметрия, виртуализация, управление и автоматизация в компаниите Sciant, Docker и VMware.

Венцислав притежава магистърска степен по „Информатика“ със специализация „Компютърна графика” от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Женен е, с две деца. В свободното си време свири на барабани и кара мотор.

Коментари по темата: „Българин стана вицепрезидент на VMware”

добавете коментар...

  1. top

    Евала

Коментар