Голяма ИТ компания отваря офис в София

ИТ компания с екип от 2500 души в света отваря център за развитие в България
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалната технологична компания Intellias планира да отвори нов център за развитие в България, след като по-рано откри три офиса в Полша и южноевропейски ИТ център в Хърватия.

Екипът на новия офис в София, съставен от местни ИТ експерти, ще се присъедини към вече съществуващия глобален екип от 2500 професионалисти на компанията. Очакват се поне 40 нови попълнения, специализирани в Java, .NET, DevOps, AQA и други сфери, до края на годината.

Intellias вече наема ИТ инженери в страната и е отворена за кандидатурите на още специалисти в България, които да се присъединят към екипа, съобщиха от компанията.

„Откриването на новия офис в София е още една важна стъпка към развитието на Intellias на новия европейски пазар. Това също така е и една възможност да създадем стабилна ИТ общност, насърчаваща специалистите да се учат взаимно от опита си и да израстват професионално”, заяви Витали Серлър, CEO и съосновател на Intellias.

В България компанията ще продължи да развива своите стратегически бизнес цели, вкл. в автомобилната сфера, където Intellias има широки познания. ИТ фирмата създава решения за навигация и автономно управление, като си партнира с автомобилните производители и компании от телекомуникациите, финтех сектора, транспорта и мобилността.

Софтуерните инженери в Intellias работят с технологии в сферата на IoT, изкуствения интелект, статистиката, клауд пространството, DevOps, големите данни и др.

Освен нов офис в България, Intellias планира откриване на допълнителни центрове за развитие в Испания, Португалия, Колумбия и други държави в Европа, Латинска Америка и Азия. Компанията има представители също в Германия, САЩ, Израел, Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства.

Коментари по темата: „Голяма ИТ компания отваря офис в София”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Чудесно новина!

Коментар