Nothing OS – нов играч в мобилните платформи

Карл Пеи, основателят на Nothing, може да стане значим фактор в смартфон индустрията
(снимка: Nothing)

Собствениците на някои смартфони с Android вече могат да изпробват нова операционна система. Това е Nothing OS, създадена от съоснователя на китайския бранд за смартфони OnePlus – Карл Пеи.

Компанията Nothing се появи на сцената миналата година, когато пусна първия си продукт – безжични слушалки. Това лято се очаква фирмата на Пеи да представи и първия си телефон под управление на операционна система Nothing OS.

Новата мобилна платформа се базира на Android. Предварителна версия на системата стана достъпна за сваляне на избрани смартфони през април чрез бета версията на Nothing Launcher. Журналисти получиха възможност да тестват Nothing Launcher на смартфони Samsung Galaxy S21, Galaxy S22, Google Pixel 5 и Pixel 6.

Някои функции на Nothing телефоните ще бъдат достъпни и на устройства, на които е изтеглен Nothing Launcher. Засега списъкът с телефони, които поддържат Nothing Launcher, не включва OnePlus. Но разработчиците уверяват, че поддръжката на Nothing Launcher за OnePlus идва „скоро”.

Премиерата на първите Nothing OS телефони се очаква това лято
(снимка: Nothing / YouTube)

Nothing Launcher е фактически предварителна бета версия на Nothing OS. Уникалните функции включват максимален брой икони и максимален брой папки, както и специални джаджи за времето и часовника.

Nothing OS се отличава още с уникални тапети и мелодии. Nothing Launcher е достъпен за изтегляне от Google Play, но само за гореспоменатите устройства.

Коментари по темата: „Nothing OS – нов играч в мобилните платформи”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Това какво е, нов чайна спайуер?

Коментар