Ulefone Power Armor 14 – супер як смартфон от Hekka

Power Armor 14 е сертифициран по военeн стандарт MIL-STD-810G за работа във всякакви условия
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Може ли заякчен телефон да изглежда красиво? Оказа се, че може – постигнали са го създателите на Ulefone Power Armor 14, който получихме за тест от глобалния онлайн магазин Hekka.

Дизайн и издръжливост

Гумираните ъгли поемат всякакви удари и спасяват електрониката при падания. Водонепроницаем е, по стандарта IP68. Портовете за зареждане и аудио-жакът имат плътно прилягащи гумени капаци. Водоустойчиви са микрофонът и спикърите.

Прахоустойчивостта пък съответства на другия общоприет стандарт IP69K. Последното означава и издръжливост на температурни екстреми. Заровен в пясък или прах, напечен от слънце или забравен в хладилна камера, Ulefone Power Armor 14 продължава да работи.

Тестван е безпощадно с налягане до 57 KPA за 4 часа, влажност до 90% при температури до 60 градуса за до 8 часа, киселинна атмосферна среда 2 часа, слънчево греене и температура 50 градуса за близо 20 часа.

Все пак смартфонът е много по-елегантен от типичните заякчени телефони, които традиционно са ръбати и грубовати. Сивият метален корпус и черните гумирани ъгли са съчетани с медно-червени бутони: отдясно за включване/изключване и за управление на звука, а отляво – за Google Assistant. Медно-червена ивица рамкира и корпуса на задната камера.




Power Armor 14 е замислен за работа в индустриални пространства, където често може да се случи да бъде изпускан, да е горещо или пък много студено, да се намокри или пък наоколо да е много запрашено. Подходящ е за носене по време работа – например в дърводелски цехове и други замърсени помещения, при къртене, шлайфане, фрезоване, но също така и по време на приятни забавления на открито като лов и риболов, каякинг и гмуркане, разбира се за палаткуване и къмпингуване. За якостта си телефонът е сертифициран и по военния стандарт MIL-STD-810G.

Колосална батерия

Гигантската батерия е с капацитет 10 000 mAh. С нея устройството може да работи няколко дена. Потребителят никога няма да изпадне в притеснение, че батерията му „пада”, и няма да му се налага да носи зарядни устройства постоянно със себе си. За зареждането има избор: безжично, на 15 вата, или чрез кабелна връзка на 18 вата, тоест ултрабързо.

Класен хардуер

Човек би си помислил, че при толкова яка външност функционалността е базова. Но всъщност хардуерните показатели са завидно добри. В сърцето на Power Armor 14 има Mediatek Helio G35 чип с осемядрен Arm Cortex-A53 с пикови скорости до 2,3GHz.




RAM паметта е 4GB, което осигурява гладка работа в многозадачен режим. 64GB са налични за съхранение на снимки, видео и файлове. Паметта може да се разшири с до 1TB външна карта-памет. Водоустойчивият дисплей с диагонал 6,52 инча е с ярки цветове, видими без усилие и при пряка слънчева светлина.

Камерите също си ги бива. Предната е 16-мегапикселова, а отзад е тройна, 20-мегапикселова, с макро-сензор и диодна светкавица. И двете са с опции за макро, нощен режим и видео, както и „професионален” режим на снимане с контрол на цветната температура, светлочувствителността, автофокуса и др. Вграденият изкуствен интелект разпознава обстановката и помага в снимането. Налице са лесни режими за снимане на портрет, пейзаж, храна, открита природа, изгрев, храна, домашни любимци и др.


Тъй като телефонът е напълно водонепроницаем, той може да прави и подводни снимки. Първите снимки, направени със смартфона, показват качество, достойно за уважение. Цветовете са реалистични, картината е с високо ниво на рязкост и острота на изображенията.

Радиото работи без нужда от кабел, който да служи като антена (обичайно тази роля се изпълнява от слушалките). Потребителят просто пуска музиката и слуша на воля. В телефона има и вграден NFC модул за безконтактни комуникации и плащания. Може да работи в клетъчни мрежи 4G/3G/2G.

Софтуер

Телефонът идва с чист Android 11. Освен стандартните приложения, заякченият модел има вграден софтуерен набор от Ulefone, който предоставя полезни инструменти за всички, които го ползват професионално или любителски. Налице са звукомер, компас, фенерче, нивелир, висотомер, лупа, крачкомер, отвес.

Специфично за модела е, че основният му бутон може да бъде индивидуално програмиран за бърз старт на определени приложения или бърз достъп до желани функции. Това може да касае активирането на фенерчето, стартирането на звукозаписващото приложение, направата на екранна снимка или каквото потребителят сметне, че най-често ще използва.

Заедно с това телефонът идва и с Google Pay – система за безконтктни плащания, която използва вградения NFC модул.

Комплектовка

Power Armor 14 идва в комплект с адаптер за зареждане и кабел USB към USB-C за зареждане и трансфер на данни. Освен тях в кутията има осигурителна ивица за носене на китката. Тя може да бъде привързана към който и да е от четирите ъгъла на смартфона.

Дисплеят на устройството е с предварително монтиран протектор, но освен него в комплекта има и допълнителен прозрачен протектор за екрана.

Наличност и цена

Заякченият смартфон Ulefone Power Armor 14 се предлага в момента на цена от $149,99 в глобалния онлайн магазин Hekka. Търговецът дава на читателите на сайта допълнителна отстъпка от $10 с купон technews10 при покупка на продукти от Hekka.com на стойност над $29,99.

В заключение, Power Armor 14 е отличен заякчен телефон, водонеприницаем и прахоустойчив, с елегантен и приятен дизайн, с много издръжлива батерия, набор от чудесно работещи камери и добра обща производителност.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар