Huawei MatePad – таблет за офиса и учене

В комплект със смарт клавиатура, MatePad е подходящ за работа, учене и всякакво съдържание (снимка: Huawei)

Таблетите преживяха истински ренесанс по време на пандемията. Продажбите на този клас устройства се покачиха рязко, тъй като все повече хора търсеха удобни компютри за работа, учене и забавление в домовете си. Сега, когато пандемията отшумя, таблетите остават актуални, намерили своето място в ежедневието на все повече потребители.

Huawei MatePad е ново поколение таблет за образователни и офис цели, който се доставя в комплект с иновативна клавиатура и множество смарт функции. Този таблет олицетворява концепцията за минимализма – тънък, лек и удобен за носене.

10,4-инчовият FullView дисплей поддържа резолюция 2K и качество на изображението за различните типове съдържание. Съотношението на екрана към тялото е 84%, без видими пробиви за антената. Елегантно извитата рамка прави устройството да изглежда по-тънко и позволява по-удобно захващане. Екранът е с два сертификата – TÜV Rheinland Low Blue Light и Flicker Free, които гарантират минимално въздействие върху очите и цялостна защита на зрението.

MatePad е леко и тънко преносимо устройство за използване в офиса, в движение или у дома
(снимка: Huawei)

Професионална настройка от Harman Kardon и високоговорителите с голяма амплитуда осигуряват превръщат таблета в истински басов високоговорител. Технологиите за улавяне на звука и намаляване на шума, подкрепени от три микрофона, подобряват комуникацията – потребителите се съсредоточават върху гласовете, които искат да чуят.

Смарт клавиатурата, с която се продава новият MatePad, поддържа Bluetooth свързаност и се отличава с 1,3 мм ход на клавишите, за да предложи на служителите в офиса и учащите по-удобно писане, дори с две ръце за по-дълъг период от време. Новите комбинирани функции за бърз достъп ускоряват работата, особено при боравене със сложни документи.

MatePad също така напълно оптимизира мишката. Специален режим на курсора визуализира съдържанието на определено приложение чрез задържане на мишката върху него и удобно управление чрез щракване.

Елегантно извитата рамка позволява по-удобно захващане на таблета
(снимка: Huawei)

За още по-голямо удобство таблетът поддържа функции Multi-Window и App Multiplier. Първата от тях улеснява работата с отваряне на до 4 прозореца на различни приложения едновременно, а втората позволява повечето приложения, които не поддържат пейзажен режим, да се използват пълноценно, когато таблетът е в пейзажен режим.

MatePad може да работи като едно цяло с други устройства на Huawei с помощта на функциите Smart Office. Така например, потребителите могат да прехвърлят документи между смартфона и таблета чрез плъзгане и да използват таблета за управление на смартфона, когато неговите хардуерни предимства като екран, клавиатура и писалка могат да повишат ефективността.

Потребителите могат също свободно да плъзгат съдържание между таблета и компютъра, като споделят клавиатурата и мишката на компютъра, както и да активират Mirror Mode, Extend Mode и Collaborate Mode за по-висока ефективност при работа.

Видео-комуникациите са едно от типичните приложения на таблета MatePad
(снимка: Huawei)

В своя лек и тънък дизайн MatePad побира голяма батерия от 7250 mAh и може да остане в режим на готовност до 28 дни, както и до 12 часа при непрекъснато локално 1080p HD видео възпроизвеждане. В допълнение, таблетът поддържа 22,5W SuperCharge, което изисква само 2,5 часа за пълно зареждане.

Новият Huawei MatePad в комплект със смарт клавиатура е достъпно в търговската мрежа у нас в два варианта – LTE версия с препоръчителна крайна клиентска цена 729 лева и Wi-Fi версия за 679 лева.

Коментар