Arctis Nova Pro – бъдещето на аудиото за игри

Arctis Nova Pro дават на геймърите най-добрите качество на звука, яснота и контрол
(снимка: SteelSeries)

SteelSeries разкри своята визия за бъдещето на гейминг звука с нова серия Arctis Nova Pro – слушалки за игри, вдъхновени от звукозаписните студиа, които са шумоизолирани и осигуряват пълен контрол над звука.

Слушалките Arctis Nova Pro се отличават с аудио с висока прецизност без загуби, яснотата на гласа, вградени AI функции, минималистичен дизайн със скандинавска естетика и възможност за бърза смяна на платформите.

В сърцето на Arctis Nova е разработеният от SteelSeries софтуер Sonar Audio Software Suite, който въведе първия професионален параметричен еквалайзер. Специално проектиран за свръх-бързо зареждане на гейминг слушалки, софтуерът предлага неограничени възможности за контрол на звука в игрите, отборния чат и микрофона. Sonar позволява на геймърите да регулират всеки отделен канал и да чуват звуците, които са най-важни.

Комбинацията от Arctis Nova Pro Headsets с High Fidelity драйвери и Sonar Audio Software Suite дава на геймърите най-добрите качество на звука, яснота и контрол. Феновете на игрите буквално се потапят в звуков пейзаж с 360° пространствено аудио, в който могат да чуят всяка критична стъпка, презареждане или движение на противника, като и да поемат контрола върху всеки канал, използвайки еквалайзерите на Sonar.

Серията Arctis Nova Pro идва напълно оборудвана с най-съвременни функции. За първи път в света на гейминга ще видите Multi-System Connect – система, която позволява USB превключване между няколко платформи едновременно. Геймърите могат безпроблемно да превключват между компютър, PlayStation, Switch или мобилно устройство с натискане на един бутон и без да се налага да сменят кабелите.

Arctis Nova Pro Headsets имат специално проектирани High Fidelity драйвери
(снимка: SteelSeries)

Новият AI микрофон за активно шумопотискане осигурява на геймърите кристално чист звук, докато Sonar Audio Suite се грижи да заглуши всички фонови шумове, като тракане по клавиатура, вентилатор на компютъра и т.н. Микрофонът ClearCast от второ поколение дава предимство чрез специалния дизайн, подобен на използвания от екипите на Формула 1, за кристално чист, естествен звук с безупречно шумопотискане.

Новата система ComfortMAX е проектирана за всеки размер на главата и има 4 точки за регулиране. Тя включва регулируеми по височина, въртящи се чашки за уши, гъвкава лента и първокласна, издръжлива стоманена лента с PVD покритие.

В допълнение към премиерата на „Almighty Audio” и новите функции, създадени специално за серията Arctis Nova и геймърския лайфстайл, потребителите могат да избират от различни модели, които отговарят на предпочитания от тях стил на игра и използвана платформа.

Чрез системата с две батерии Infinity Power System безжичните слушалки получават неограничен живот. Можете да зареждате втората батерия, докато ползвате първата.

Серията Arctis Nova Pro идва напълно оборудвана с най-съвременни функции
(снимка: SteelSeries)

Друго предимство е едновременното слушане на аудио от игровата платформа и мобилния телефон с функцията Quantum 2.0 Wireless. Геймърите могат да смесват две аудио връзки едновременно, докато общуват с приятели по телефона, играят на компютър или конзола. Мощната 2,4 GHz безжична връзка е за игри, докато Bluetooth може да се ползва за разговори, Discord, музика или подкасти.

Активното шумопотискане (ANC) за гейминг премахва всички ненужни звуци, които разсейват играчите. Усъвършенстваната хибридна система с 4 микрофона елиминира външните звуци, докато микрофоните в наушниците балансират звука за оптимална яснота. За възприемане на заобикалящата среда, Transparency режимът се включва с едно натискане на бутон с регулируеми нива за адаптивност във всяка ситуация.

В допълнение, безжичната базова станция осигурява пълен контрол с едно докосване. Тя играе ролята на команден център за различни платформи и разполага с настройки за еквалайзерите, сила на звука, ChatMix и др., които може да ползвате без да спирате да играете. Устройството запомня настройките ви, а многофункционалният OLED дисплей ви информира за живота на батерията и други функции.

Multi-System Connect позволява USB превключване между няколко платформи едновременно
(снимка: SteelSeries)

Arctis Nova Pro включва второ поколение GameDAC, който допълва „Alimighty Audio” изживяването с Hi-Res Audio Certification и вграден усилвател. Новият ESS Sabre Quad-DAC подобрява звука на играта със 78% по-чист сигнал, с ултраниски нива на шум и изкривяване на звука. Слушалките повишават качеството на сигнала до 96KHz/24-Bit.

GameDAC Gen2 работи като команден център за различни платформи. Геймърите могат лесно да настроят перфектния звук за конзола или компютър, като използват многофункционалния OLED дисплей, който съхранява настройките им. Могат също да регулират еквалайзерите, входното устройство, силата на звука, ChatMix и други параметри с едно докосване.

Колекцията Arctis Nova Pro Series е налична в SteelSeries  на следните препоръчителни цени за региона ЕМЕА:

  • Arctis Nova Pro – €279,99
  • Arctis Nova Pro (Xbox) – €279,99
  • Arctis Nova Pro Wireless – €379,99
  • Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) – €379,99
  • Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation) – €379,99

Софтуерът SteelSeries Sonar Audio Suite е достъпен за изтегляне безплатно тук

Коментар