Logitech MX Mechanical – клавиатура за творци

Безжичните MX клавиатури на Logitech помагат на опитните дигитални създатели
(снимка: Logitech)

Две нови механични клавиатури допълват серията Master на Logitech. Пълноразмерната MX Mechanical и минималистичната MX Mechanical Mini, наред с новата мишка MX Master 3S, дават на дигиталните творци инструменти за подобряване на продуктивността с високопроизводително механично писане и прецизно проследяване по екрана.

MX Mechanical и MX Mechanical Mini идват с последно поколение нископрофилни механични суичове. Тактилните (кафяви) суичове на клавишите допринасят за най-тихата механична клавиатура на Logitech досега, която се отличава и със страхотно усещане за механично писане. Кликващите (сини) и линейните (червени) суичове също са налични като опции на определени пазари.

Клавиатурите са проектирани с двуцветни капачета за оптимално разпознаване с периферното зрение. Умната подсветка с шест опции автоматично настройва яркостта спрямо околната светлина и се изключва, когато не е нужна, за да пести батерията.

Първата механична MX клавиатура на Logitech е създадена за творчество и продуктивност 
(снимка: Logitech)

За да отговори на нуждите на напредналите творци, MX Master 3S има оптичен сензор 8000 DPI, който проследява движението върху почти всякакви повърхности, включително стъкло, и предлага бърза работа с монитори с висока резолюция. Кликовете вече са 90% по-тихи в сравнение с MX Master 3, без да се жертва удовлетворяващото чувство за прецизност, така че потребителите могат да се фокусират върху работата, а не върху шума.

MX Master 3S има колелце MagSpeed Electromagnetic, което препуска през 1000 реда текст за една секунда и може да се накланя и настрани за хоризонтална навигация, а ергономичната му форма е изваяна за дълги часове комфорт.

MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S са съвместими със софтуера Logi Options+. Потребителите могат да персонализират индивидуално бутони, да използват предварително дефинирани или да създават свои собствени профили за конкретни приложения, да настройват скоростта на проследяване, да избират ефекти на подсветката и други параметри, за да оптимизират своя работен процес.

MX Master 3S с колелце MagSpeed Electromagnetic препуска през 1000 реда текст за секунда
(снимка: Logitech)

И трите продукта са снабдени с Bluetooth и собствената Logi Bolt безжична технология за надеждна връзка дори в гъсто населени среди и могат да се свързват с до три различни устройства, като са съвместими с най-популярните операционни системи, вкл. Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS и Linux.

MX Mechanical и MX Mechanical Mini са разработени с мисъл за бъдещето. Част от пластмасовите части на клавиатурата са направени от рециклирани пластмаси (PCR): 45% при MX Mechanical и 47% при MX Mechanical Mini. Горната алуминиева част на клавиатурите е направена от нисковъглероден алуминий с възобновяема енергия, а не с фосилни горива, с цел намаляване на въглеродния отпечатък. Мишката MX Master 3S също е направена от PCR пластмаса – 27% от графитената и 22% от светлосивата.

Умната подсветка с шест опции автоматично настройва яркостта спрямо околната светлина
(снимка: Logitech)

MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S са налични за покупка на logitech.com и в търговските вериги за техника. Препоръчителната крайна цена за клавиатурата MX Mechanical е 349 лв. с ДДС, на MX Mechanical Mini – 319 лв. с ДДС, а на мишката MX Master 3S – 259 лв. с ДДС.

Коментар