Synology отчита 40-60% ръст на бизнеса си в България

По-голямата част от бизнес-софтуера на Synology е безплатен, а където има лицензи, те са значително по-евтини от конкурентните решения, посочи Исмар Хота, мениджър продажби в Synology за Балканите (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Системите за съхранение и управление на данни на Synology се приемат добре на българския пазар и добиват популярност не само сред големите организации и държавната администрация, но и сред по-малките фирми. За изминалата година продажбите на компанията у нас се радват на ръст между 40% и 60%, сподели Исмар Хота, мениджър продажби в Synology за Балканския регион, по време на партньорски семинар на компанията тази сутрин. По думите му, българският пазар се отличава с „видимо и предвидимо търсене“, дори в „домашния“ сегмент.

Страните от Балканите може да са малки всяка сама по себе си, но погледнати като регион, те имат значителен потенциал, подчерта Хота. Добрите темпове на растеж дават основание на производителя да планира повишаване на активността си, особено сега, на фона на глобалното възстановяване от пандемията.

„Планираме засилване на екипа в България. Ще имаме повече присъствие в различни форми, включително повече партньорски събития“, подчерта Хота. Според него, бизнес-резултатите от изминалата година са надминали всички очаквания и прогнози на компанията.

Като фактори, които влияят на пазара, от Synology отбелязват нарастващото разбиране за важността на управлението на данните: тяхното съхранение, възможности за боравене и споделяне, сигурността им. Безспорно е и влиянието на пандемията. Тя принуди организациите от всички сфери на дейност бързо да се дигитализират и да почувстват, че не биха могли да работят спокойно и ефективно, разчитайки само на безплатни услуги или на набор от служебни лаптопи, каза Хота.

Софтуерът за продуктивност на Synology е нещо, за което тепърва ще се говори по-усилено. Когато става дума за системи за съхранение на данни, хората обикновено си представят ъгловати хардуерни устройства, но всъщност Synology разработва цял набор от бизнес-софтуер: офис пакет с модули за документи, електронни таблици и презентации; чат-система за моментален обмен на съобщения; електронна поща, календар и управление на контакти.

Забележителното за тези софтуерни системи е, че повечето от тях са безплатни. Тези, които все пак са лицензни, са значително по-евтини от конкурентните решения. Това е възможно благодарение на бизнес-модела на компанията, казва Хота. „Ние разчитаме на хардуерните продажби. Хардуерът ни е на високо ниво, но неговата цена ни дава възможност да разработим този бизнес-софтуер и да му осигуряваме добра поддръжка“.

По отношение на сигурността на своите хардуерни системи, софтуер и облачни услуги Synology инвестира значителни ресурси и усилия. Компанията поддържа и перманентна програма за възнаграждаване на етични хакери, които допринасят за усъвършенстването на системите. Производителят също така участва в т.нар. хакинг-олимпиади, последните резултати от които я нареждат в малкия кръг на компаниите без хак от състезанието.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар