Wizz Air ще назначи още 100 души в България

„България винаги е била един от най-важните пазари за нас и затова имаме сериозни амбиции за ръст именно тук”, заяви Андраш Радо, старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air
(снимка: Wizz Air)

Европейският авиопревозвач Wizz Air планира да назначи 2000 нови членове на кабинния екипаж и над 800 нови пилоти в мрежата си до декември 2022 г. 100 души ще бъдат наети само в България тази година като част от местния кабинен екипаж.

Разширяването на екипа на Wizz Air ще помогне на компанията да постигне целта си да оперира с 500 самолета и 20 000 души екип до 2030 г., а на локално ниво ще подкрепи развитието на туризма и икономиката в България, съобщи Андраш Радо, старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air, на пресконференция в София.

Желаещите могат да кандидатстват за отворените позиции и в двете бази на Wizz Air у нас – във Варна и в София, като следващите събития за кандидатстване за член на кабинния екипаж са на 3 юни във Варна, на 9 юни в Бургас и на 9 юни в София.

Wizz Air приема кандидатури както от хора с предишен опит като кабинен екипаж, така и от такива без никакъв досегашен опит. Авиокомпанията ще осигури професионални обучения на всички избрани кандидати, които продължават между четири и шест седмици, в зависимост от опита им, а новоназначените ще получават финансиране през целия период на обучението.

Кандидатите следва да са навършили 18 години, да достигат 210 см изправени на пръсти, да имат завършено средно образование, да владеят свободно – писмено и говоримо – английски и български език, и да могат да плуват.

„България винаги е била един от най-важните пазари за нас и затова имаме сериозни амбиции за ръст именно тук, като в момента търсим 100 нови члена на кабинния екипаж… Така ще може да допринесем за развитието не само на местния туризъм, но и на пазара на труда и икономиката”, заяви Андраш Радо.

Академията за пилоти Wizz Air Pilot Academy стартира през 2017 г., като предлага на младите хора с малък или никакъв летателен опит шанс да получат лиценз за търговски пилоти и перспективата да работят в авиокомпанията.

Освен това програмата „Cabin Crew to Captain” дава възможност на съществуващите членове на кабинния екипаж да преминат през обучения за получаване на лиценз за търговски пилот.

Коментари по темата: „Wizz Air ще назначи още 100 души в България”

добавете коментар...

  1. :o)

    Очевидно да разнасяш кафе и ядки и да обясняваш как се слага жилетката ,
    вече е умение за ИТ бранша…
    иначе бих се учудил какво прави някаква обява за набиране на стюардеси в този сайт 🙂

Коментар