Печатът с Epson става по-евтин

Нова стратегия на Epson цели да намали разходите за консумативи на нейните устройства, стана ясно на годишната дилърска среща, организирана от дистрибуторите Солитрон и Ресет Компютърс.
Производителят въвежда отделни мастилници за всеки цвят, които са унифицирани. Освен това, при новите мастилници Hav 3 се използва 99,9% от мастилото, т.е. почти няма запас. Цената е 9,99 евро, без значение какъв е цветът. За допълнително намаляване на разходите са предвидени пакети от по 4 мастилници, при които цената вече е 7,99 евро на мастилница.
Epson представи нови технологии за подобряване на мастилено-струйния фотопечат, каквито са Variable Sized Droplet (шест размера на капката) и Ultra Micro Dots. Новите фотографски мастила пък гарантират 200 години запазване на снимките и 25 години гаранция срещу озоново въздействие. Потребителите ще купуват мастилниците на спомената вече цени, а не по-скъпо, както е при някои други производители, посочиха от Epson. Новите фотопринтери ще могат да печатат директно върху CD и DVD дискове.
Вече и проекторите от най-нисък клас на Epson (модели EMP-S4) имат бърз старт от 4 секунди, а времето за “Cool Down” е сведено до 0 секунди, стана ясно на дилърската среща. Това означава, че в момента, в който завършите презентацията, можете да изключите проектора и да го приберете в чантата си, без каквато и да е опасност.
Друго интересно нововъведение при проекторите е възможността за работа от един компютър с четири устройства. Тази функция може да се прилага по различен начин в зависимост от търсения ефект.
В областта на домашно кино, Epson представи модела TW 700, който достига контраст от порядъка на 10 000:1, както и устойчивият на агресивна среда EMP 6100. Последният се доставя с резервна лампа и комплект за монтиране на таван.
Робърт Червенак, регионален мениджър на Epson, разкри рисковете от използване на фалшиви консумативи. Те могат да доведат до повреда на главите на принтиращите устройства. Освен това отпечатаните материали не са водоустойчиви.
Първият начин за различаване на оригиналните консумативи от фалшивите, е по знака в десния горен ъгъл, който при движение трябва да променя цвета си. Това по принцип става с помощта на тест карта, но и без нея може да бъде разпознат фалшификатът. Освен това знакът на оригиналния консуматив е грапав, което се усеща при пипане.
Друг начин за разпознаване на консуматива е самата мастилница, върху която трябва да има номера. Колкото до дилърите, освен споменатите начини, те трябва да имат едно на ум, когато поръчват от Китай, тъй като 90% от имитацията се прави именно там.

Коментар