Rud Pedersen Group отваря офис в България

Новият офис на Rud Pedersen Group в София ще се ръководи от Гергана Анева
(снимка: Sandro Arabyan / предоставена от Rud Pedersen Group)

Европейската група за консултантски услуги в публичния сектор и стратегически комуникации Rud Pedersen Group влиза на българския пазар с отваряне на офис в София.

Компанията, основана в Скандинавия, разширява бизнеса си с овладяване на ключови пазари в Източна и Южна Европа. България е петият нов пазар за Групата през тази година след откриването на офиси в Лондон, Париж, Варшава и Рига.

“През последните няколко години успешно се превърнахме от скандинавска в европейска компания. По време на този процес се спряхме на стратегически пазари в Източна и Южна Европа. Растежът ни винаги е следвал нуждите на клиентите ни, в момента виждаме тези възможности и в България”, заяви основателят на компанията Мортен Руд Педерсен.

Новият офис в София ще се ръководи от Гергана Анева, бивш началник на кабинета на заместник министър-председателя на България по демографската и социалната политика (2015-2016), която притежава професионален опит от Европейския парламент в Брюксел и повече от шестнадесет години опит в консултирането на национални и международни компании, институции от правителствения и публичния сектор.

Непосредствено преди да се присъедини към Rud Pedersen Анева заема поста директор в българската държавна администрация, отговаряйки за теми, свързани с модернизация, цифрова трансформация и електронното управление в страната.

„Вече установяваме активни партньорства с колегите в другите ни офиси и въпреки че днес сме все още малък екип в София, наистина можем да почувстваме и да се опрем на силната подкрепа и експертиза на цялата Група. Ние не само ще предложим консултации на международни клиенти на българския пазар, но и възможност за българските компании да работят с една утвърдена европейска консултантска компания на национално и международно ниво”, каза Гергана Анева.

Rud Pedersen Group предоставя експертни съвети в намирането на иновативни и персонализирани решения за компаниите, които искат да разберат по-добре публичната среда. Клиентите ѝ варират от големи международни корпорации до местни стартъпи, публични институции и бизнес асоциации.

“Ние помагаме на нашите клиенти да се ориентират в политическите системи и обстановка, да разберат въздействието на регулаторните рамки, публичната администрация и политиките върху техните организации… да поддържат добра репутация, да овладяват кризи, консултираме ги в областта на маркетинга и наемането на персонал”, казват от компанията.

Rud Pedersen Group работи в цяла Европа, като разполага с над 440 професионалисти в 13 държави.

Коментар