За първи път Индия ще произвежда дисплеи

Индия се нареди до едва няколко страни в света, които произвеждат дисплеи
(снимка: CC0 Public Domain)

Rajesh Exports, компания за търговия със злато и бижута, инвестира 3 милиарда долара за изграждане на първия завод за производство на дисплеи в Индия. Предприятието се намира в Телангана, в южната част на страната.

„Нещата, които досега са били възможни само в Япония, Корея и Тайван, сега ще се случат в Телангана”, заяви К. Т. Рама Рао, държавният министър на индустрията, цитиран от Ройтерс.

Индийските власти, подобно на правителствата на няколко други страни, активно субсидират изграждането на фабрики за производство на чипове, дисплеи и друга електроника. Това се случва на фона на продължаващ глобален недостиг на чипове, който засегна автомобилната и електронната индустрия и подчерта зависимостта на света от няколко големи доставчици като Тайван.

Rajesh Exports също търси правителствена помощ от програмата на индийския премиер Нарендра Моди за насърчаване на компаниите да създадат фабрики за полупроводници и дисплеи в страната. За развитието на тази индустрия Индия е отделила 10 млрд. щатски долара.

Досега Rajesh Exports няма опит в производството на електроника. Финансирането за изграждане на дисплейния завод ще бъде осигурено чрез подразделението Elest, което е създадено с цел диверсификация на производството и разработване на направления, свързани с дисплеите и електрическите превозни средства.

Коментари по темата: „За първи път Индия ще произвежда дисплеи”

добавете коментар...

  1. :o)

    Честито … следващите боклуци ще излязат на пазара 🙂

Коментар