Сделка на Inetum и Do IT Wise създава глобален лидер в корпоративните услуги

Венсан Руе, Inetum (вляво) и Идан Харел, Do IT Wise обявиха стратегическа сделка
(снимка: Do IT Wise)

Доставчикът на дигитални услуги и решения Inetum обяви придобиването на Do IT Wise – консултантска компания, един от най-големите независими партньори на ServiceNow в Европа, със статут на “Elite” партньор.

Do IT Wise специализира в предлагането на професионални услуги, които подпомагат дигиталната трансформация на бизнеса чрез стратегически консултации, внедряване, обучение и поддръжка на облачната платформа ServiceNow.

Inetum, от своя страна, предоставя на клиентите поддръжка в управлението на информационните системи. Очаква се стратегическото придобиване на Do IT Wise да допринесе за изпълнение на плана за растеж на Inetum, тъй като ще позволи на групата да засили своите позиции в предлагането на ServiceNow на всички пазари, на които оперира.

Комбинацията от услуги и опит на Inetum и Do IT Wise ще създаде нов глобален лидер в областта на управлението на корпоративните услуги и дигитализацията, който се възползва от синергията между експертизата на Do IT Wise в изготвянето и управлението на цялостни решения в платформата ServiceNow и развитието на нови направления за групата в ServiceNow (напр. Low code/App Engine).

ServiceNow е облачна платформа за автоматизация на работния процес, която позволява на компаниите да подобрят своята оперативна ефективност чрез рационализиране и автоматизиране на рутинните работни процеси и приложения без код (No-code applications).

Do IT Wise се утвърди като водещ партньор в предлагането на ServiceNow в Европа, с фокус върху DACH (Германия, Австрия, Швейцария), Бенелюкс, Обединеното кралство и скандинавските региони, с клиентска база от локални и международни компании.

С придобиването Inetum разширява възможностите си да поддържа платформата ServiceNow с по-добра експертиза и доказан оперативен капацитет, коментира сделката Венсан Руе, председател и главен изпълнителен директор на Inetum Group.

Като част от стратегическия си план UPSCALE25, компанията допълнително укрепва дългосрочното си партньорство със ServiceNow в глобален мащаб, разширявайки обхвата на практиката си до всички 26 страни, в които оперира.

В същото време, групата открива ново ефективно и конкурентно звено в България, което допълнително ще ускори развитието ѝ на база на опита на придобитата компания, съобщи Венсан Руе.

“Присъединявайки се към Inetum, ние виждаме невероятна възможност да разширим нашата клиентска база като предлагаме услугите си на клиентите на групата и да удвоим растежа си за по-малко от 3 години”, каза Идан Харел, главен изпълнителен директор на Do IT Wise.

Базирана в България, Do IT Wise е най-силният независим партньор на ServiceNow, базиран в Източна Европа, с проекти за трансформация на бизнеса на клиентите чрез платформата ServiceNow.

“Синергията в нашето портфолио, опит и пазарно присъствие са значителни и ни поставят в позиция да осигурим още бизнес ползи на всички заинтересовани страни”, добави Марин Маринов, главен директор „Продажби и услуги” в Do IT Wise.

Компанията има опит с успешни проекти във всички индустриални вертикали, с особен акцент върху телекомуникациите, доставчиците на услуги, банковите и финансови услуги, транспорта и производството.

Коментар