Lenovo отвори завод за компютри в Унгария

В унгарската фабрика на Lenovo работят повече от 1000 души
(снимка: Lenovo / YouTube)

Производителят на компютри Lenovo откри първия си завод в Европа. Обектът с обща площ от почти 50 хиляди кв. метра се състои от три сгради и се намира в унгарския град Ило.

Това е един от най-големите заводи на Lenovo в световен мащаб. Компанията ще произвежда в Унгария хардуер за центрове за данни, вкл. сървъри, системи за съхранение и работни станции за потребителите в Европа, Близкия изток и Африка.

Новата фабрика има повече от 1000 работници, съобщиха от компанията. Наличните мощности на предприятието позволяват на Lenovo да произвежда повече от 1000 сървърни системи и около 4000 работни станции всеки ден, като се отчитат индивидуалните нужди на клиентите.

Част от фабриката се захранва от слънчеви панели, способни да генерират общо до 0,5 MW енергия, която е достатъчна за захранване на малко село. В комбинация с патентованата технология за студено запояване, компанията се стреми да намали въглеродния отпечатък от своите операции.

Наличието на завод в Европа значително ще намали времето за логистика на Lenovo в региона на EMEA. Унгарското предприятие е един от ключовите компоненти на плана на компанията за разширяване на присъствието си на международния пазар.

Коментари по темата: „Lenovo отвори завод за компютри в Унгария”

добавете коментар...

 1. :o)

  всеки можещ да мисли човек се запитва две неща :

  1. Защо китайска компания отваря завод в ЕУ? Какви ли цели гони?
  Баналната цел – да се намаляло времето за доставка звучи смешно.
  То времето е абсолютно същото , като чакаш частите от кЕтай…
  едно е сигурно – не за да осигурят работни места на унгарските чардаши

  2. Защо от всички страни в ЕУ е избрана точно Унгария?
  Може би да проследим мислено линията Орбан – путин – Китай?

  ********

Коментар