Campus X обяви нов изпълнителен директор

Николай Бонев, новият изпълнителен директор на Campus X, притежава бакалавърска степен по „Финансов Мениджмънт” от университета Салфорд в Обединеното Кралство.
(снимка: Campus X)

Николай Бонев поема ролята на изпълнителен директор на Campus X – водещ хъб за иновативни технологични компании в Югоизточна Европа, базиран в София. Новият мениджър наследява Бойко Яръмов, съосновател на компанията.

Бонев ще отговаря за разрастването на общността на Campus X, разгръщането на предлаганите решения и експанзия на операциите в нови локации. Съоснователите на Campus X Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Светозар Георгиев ще продължат да участват в развитието на компанията и екосистемата.

„С Николай работим заедно вече над осем години, включително и от самото създаване на Campus X. Кампусът е най-мащабното по рода си начинание за България и именно в лицето на Николай и останалата част от колегите ни виждаме правилния екип, за да изведем и този бизнес до успехите на предходните ни организации”, коментира назначението Бойко Яръмов.

Николай Бонев е професионалист с над 10 години опит в различни финансови роли във фарма и ИТ индустрията, в компании като IBM, Telerik, Progress, AbbVie и Телерик Академия. Част е от екипа на Campus X от самото му създаване, където заема различни ръководни позиции, включително главен оперативен директор през последните близо 3 години, привличайки редица нови международни и български компании към общността на Campus X.

„За четири години успяхме да развием бизнес модел, който подпомага стартиращите компании да се фокусират върху това, в което са най-добри. Амбицията ни не се ограничава само в настоящата екосистема на Campus X – искаме това, което правим, да има отражение върху цялата технологична среда в страната и в налагането на България като иновационен център на Балканите”, сподели Бонев.

Създаден от основателите на Telerik през 2018 г. с близо 400 работни места през 2018 г., днес Кампусът е най-голямото пространство в България от такъв тип – включва четири сгради и 18 хил. кв. м офисно пространство, дом е на над 80 организации и разполага с капацитет от над 1500 работни места.

Сред успешните примери на компании в Campus X през последната година са финтехът Payhawk, който се превърна в първия български еднорог, Fite – оператор за стрийминг на дигитално съдържание, придобит от американската TrillerNet във втората по големина сделка на българска технологична компания, както и Dronamics, която се сдоби с първия лиценз в Европейския съюз за карго полети с товарни безпилотни самолети.

Коментар