Xiaomi 12 – удобство и мощ в компактни размери

Xiaomi 12 идва в по-компактен формат, като същевременно запазва флагманските характеристики

Стремежът към все по-големи екрани направи смартфоните неудобни в известен смисъл. Затова всеки по-умерен модел по отношение на екрана печели симпатии. Такъв е новият Xiaomi 12, който наред с това предлага топ характеристики, така че удобството не е свързано с компромиси.

Xiaomi 12 не се явява просто актуализация на предходния модел Mi 11. Докато миналогодишният флагман на Xiaomi имаше огромен 6,8-инчов екран, новият смартфон от висок клас на компанията е само 6,28-инчов, което го позиционира като един от малкото на пазара наистина джобни Android устройства с топ характеристики.

Това първокласно устройство се предлага на промоционална цена от €605,13 (вместо първоначалните €833,26) за глобалната версия в конфигурация 8GB/128GB (налични са и варианти с 12GB и 256GB). Моделът е наличен в цветове синьо, сиво и лилаво в онлайн магазина Hekka.

Дисплеят е 6,28-инчов, с честота на опресняване 120Hz и отличен за видео, игри и сърфиране

6,28-инчовият AMOLED дисплей работи с честота на опресняване 120Hz (може да се превключва ръчно на 60Hz или 120Hz) и има пикова яркост 1100 нита. Качеството на изображението е страхотно, с ярка, жива картина и контраст 5 000 000:1. Разделителната способност от 2400×1080 пиксела означава, че Xiaomi 12 има плътност на пикселите от 419 пиксела на инч!

Освен това дисплеят е отзивчив в игрите, благодарение на честота на дискретизация от 480 Hz и огромна мощ под капака. Всичко това прави модела впечатляващ за гледане на видео, игри и работа. Покрит е с Gorilla Glass Victus и се извива елегантно в страните на телефона към заобления стъклен гръб, което създава страхотно усещане в ръката.

Последно поколение Snapdragon процесор осигурява гладката работа на Xiaomi 12

Новият Xiaomi 12 разчита на чипсет Qualcomm от последно поколение Snapdragon 8 Gen 1 за флагманска производителност. Тази процесорна мощ е съчетана с 8GB или 12GB RAM, което прави Xiaomi 12 топ Android телефон. Наличните 128GB или 256GB място за съхранение са достатъчни за снимки и видеоклипове и логично производителят не е предвидил разширителен слот за карти памет.

Тройната камера на гърба на смартфона прави чудесни снимки

Моделът идва с тройна камера, която се състои от класен IMX766 50MP сензор, страхотна телемакро камера за снимки в близък план и ултраширока камера. Основната 50MP камера е много добра, с впечатляващ фокус. Ултрашироката камера 13MP прави меки снимки, а заснемането на тъмни сцени е с удължена експозиция, така че и в този случай резултатите са много добри. Телемакро камерата 5MP е забавно допълнение, което прави хубави снимки в близък план.

Основната, ултрашироката и телемакро камерата на Xiaomi 12 заснемат RAW снимки в Pro режим, което разкрива възможности пред творците. Добавете селфи камерата с резолюция 32MP, която прави пленяващи портрети и отлично, стабилизирано видеозаснемане с резолюция до 8K, и този смартфон ще ви стане наистина любим.

Xiaomi 12 поддържа 67W кабелно зареждане, 40W безжично и 10W обратно безжично зареждане

Батерията с капацитет 4500 mAh поддържа „жив” смартфона от сутрин до вечер и вероятно в рамките на два дни, ако не го товарите постоянно със снимане, игри и възпроизвеждане на музика. Моделът поддържа 67W кабелно зареждане, бързо 50W безжично зареждане и 10W обратно безжично зареждане, което го позиционира пред конкурентни марки.

Струва си да изтъкнем двата високоговорителя на телефона, които включват настройка на Harman Kardon и звучат доста силно. Фирменият MIUI интерфейс (на база Android 12) е подобрен в Xiaomi 12, с гладка производителност и без проблеми в тъмен режим.

Xiaomi 12 тежи само 180 грама. Бутоните са от дясната страна, наличен е слот за две сим карти, 3,5-мм жак за слушалки, NFC модул и, разбира се, смартфонът е съвместим с новите 5G мрежи. Като дизайн е стилен, солиден и сдържан, с излъчване на първокласно устройство.

За много потребители компактният формат на Xiaomi 12 е най-желаният

В заключение, Xiaomi 12 е идеален компактен смартфон за всеки, който търси джобно Android устройство, без да прави компромиси с характеристиките, качеството и функциите. Екранът е ярък колкото трябва да бъде – перфектен за филми и игри, поддържан от мощния хардуер под капака и батерия с дълъг живот. Това е един от най-добрите смартфони в неговия ценови клас.

Онлайн магазинът Hekka предлага в момента на промоция Global Version Xiaomi 12 Smartphone 128GB/256GB NFC – за €605,13 (с включен ДДС!) вместо първоначалната цена от €833,26. Промоцията продължава до края на юни.

Коментар