Dell отличи A1 България за корпоративните ИКТ решения

Развитието на А1 в сферата на корпоративните ИКТ решения е високо оценено от Dell
(снимка: А1 България)

А1 получи отличие в категория „Excellence in Customer Experience” от Dell Technologies, стана ясно на традиционното събитие за партньори на технологичния гигант, което се проведе в София.

Телекомът е отличен за цялостното потребителско изживяване, което неговите експерти предоставят на корпоративни клиенти при внедряване на високотехнологични ИКТ решения, базирани на продукти на Dell.

Това е втора поредна награда от този ранг, която Dell Technologies дава на А1, след като през 2021 година компанията беше отличена в категория „Rising Star” за отлични постижения в ранен етап на партньорството.

По-рано тази година А1 беше отличена за втори път от Dell Technologies и като партньор със статут „Platinum Solution Provider” за експертизата и уменията на екипите на компанията и качеството на услугите, които предлага на бизнес клиентите.

А1 печели тези отличия в резултат на развитието на компетенции в три области от портфолиото на Dell Technologies и редица успешно реализирани проекти, реализирани от екипите на А1 „ICT проекти и решения” в направление „Мрежа и услуги” и „ИТ инфраструктура” в направление „Информационни технологии и дигитална трансформация”.

Специалистите на компанията преминаха успешно сертификационни изпити за Data Center Portfolio, Server+, Storage+, Hyper-Converged Infrastructure, Data Protection, End Point Security, Workstations, Displays и др., които са гаранция за качествено консултиране и доставяне на ИКТ решенията на Dell Technologies, поясниха от телекома.

В сътрудничество между търговските екипи и техническите звена А1 реализира няколко стратегически и значими за обществото проекти, свързани с предоставяне на крайно-клиентски устройства за образование в онлайн среда, както и ИТ инфраструктура за хостване на сложни клиентски системи.

Установените в А1 процеси и множеството реализирани проекти допринасят за по-широка информираност на бизнеса и публичните институции за възможностите на технологичните решения на Dell. Същевременно те затвърждават амбицията на компанията да се развива като доверен ИКТ партньор на бизнеса в България.