Смартфоните ще се сдобият с 240W ултра-бързо зареждане

Скоро някои смартфони ще се зареждат до 100% само за десетина минути
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова технология за ултра-бързо зареждане на батерията на смартфона се очаква скоро на пазара. Става въпрос за система с мощност 240W, според източници, запознати с разработките на китайската компания Oppo.

Към момента е известно единствено, че технологията се разработва от китайска фирма за смартфони, според публикация на Gizmochina. Името ѝ не се разкрива, но пазарните наблюдатели са единодушни, че това е Oppo – един от най-големите доставчици на смартфони в света.

Факт е, че по-рано тази година, на изложението на мобилната индустрия MWC 2022 в Барселона, Oppo вдигна завесата пред 240-ватова технология за зареждане на смартфони SuperVooc. Твърди се, че системата може да презарежда батерия с капацитет 4500 mAh от 0% до 100% само за девет минути.

“От представянето на Oppo SuperVooc през 2014 година, компанията е един от лидерите в технологиите за бързо зареждане. Към декември 2021 г. над 220 милиона потребители по целия свят са използвали ефективното, безопасно и бързо зареждане, което предлага Oppo”, казват от фирмата за своите разработки.

Според източници от индустрията, китайската компания вече е започнала пробно производство на зарядни устройства за 240-ватовата система. Те работят в режим 24Vх10 A.

В същото време конкурентът Vivo скоро ще пусне смартфона iQOO 10 Pro, който ще поддържа 200W ултра-бързо зареждане. Около 12 минути са достатъчни за пълно зареждане на батерията на това устройство.

Коментари по темата: „Смартфоните ще се сдобият с 240W ултра-бързо зареждане”

добавете коментар...

  1. :o)

    животът на батерията и изхвърлените в природата милиарди стари смартфони, никой не ги брои брато, не са част от РАСТЕЖА 😉

  2. Shogun

    А животът на батерията… Тва за бързото зареждане ясно – развива се, но колко време ще се ползва преди да загуби капацитета си?

Коментар