Krypton 750 – издръжлива и удобна, за малки и големи

Освен, че е красива и с регулируемо тегло, Krypton 750 е и доста прецизна
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Пъргава, прецизна, удобна и за малки, и за големи – Krypton 750 е красива, дълготрайна и подходяща за всякакви приложения мишка от ултра-издръжливите модели на Genesis. Тя е проектирана за най-малко 50 милиона клика.

Дизайн

Още с отварянето на кутията се забелязва характерният ѝ дизайн: гръб с множество прорези с формата на пчелна пита, който позволява да се вижда вграденото отвътре светещо лого на производителя. И тъй като то красиво мени цветовете си, а пчелната пита го разкрива само частично, мишката изглежда интересно и привлича окото.

Е, за тези, които намират подобен дизайн за прекален, има семпъл, плътен капак за гърба на мишката. Закрепването става чрез магнитни пластини, така че „разглобяването” всъщност не изисква реално разглобяване – просто единият капак се отлепва от магнитния държач и другият се поставя с лесно движение на едната ръка.

Регулируема тежест

Krypton 750 е лека като за фините детски ръце, тежка като за големите „лапи” на едри и силни хора. Това става чрез регулируема тежест в корпуса.

Вътре в тялото на Krypton 750 има панел с множество малки тежести, които по форма дори приличат на теглилките на някогашните пазарски кантари. Тези малки метални цилиндри са подредени в блок, подобен на тава. Без този блок мишката тежи едва 58 грама. За тези, които предпочитат да я усещат по-плътна, добавянето на тежести може да докара теглото до 76 грама.



Тук е мястото да се отбележи, че дъното на мишката е от гладки PTFE пластини, благодарение на които тя се плъзга с огромна лекота по всякакви повърхности. Тази маловажна на пръв поглед подробност е важна за всички, които прекарват дълго време пред екрана в боравене с мишката – лекото плъзгане не натоварва китката, което пък спестява потенциални възпаления на ръката.

Прецизност

Освен, че е красива и с регулируемо тегло, Krypton 750 е и доста прецизна. Оптичният сензор PAW3333 е с чувствителност от 200 до 8000 DPI. Максималната скорост на обработка е 8000 FPS, като максималното ускорение е 35 G. Към това можем да добавим и гарантирания живот от 50 милиона клика и ето, че имаме мишка, която ще е трудно да строшим от гейминг или работа дори след няколко години употреба.


Бутонът за промяна на резолюцията се намира точно зад скрол-колелото и променя чувствителността между шест нива. Така всеки може да намери прецизността, която най-много му допада.

Удобство

Вградената памет е вече „задължителна” екстра на съвременните мишки и Krypton 750 не е изключение. Тя помни своите настройки, така че може да бъде прибрана в раницата и отнесена в офиса, в дома, на гейминг-парти – без да се налага всеки път да ѝ се „обяснява” какво се иска от нея. Шестте ѝ програмируеми бутона допълнително разширяват възможностите за прецизиране и персонализиране на боравенето с мишката.

Още една незначителна на пръв поглед подробност е мекият кабел с текстилна обвивка – това е нещо, на което малцина обръщат внимание, докато работното им пространство не се затрупва с уреди и кабели. Тогава мекотата на тази връзка се оказва добре дошла – кабелът е лесен за наместване, привързване и прибиране, защото е гъвкав и лек като връзка за обувка.

RGB подсветка

С или без своя решетъчен гръб, Krypton 750 изглежда приятно за окото с RGB подсветката си и преливащите се цветове в PRISMO ефект, своеобразен „подпис” на Genesis. Зрелищна за гейминг, стилна за офис – мишката свети в приятни нюанси, без да изглежда нахално.

Наличност и цена

Атрактивната и удобна за всеки мишка Krypton 750 е широко достъпна в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Цената на този стойностен компютърен аксесоар е около 55 лв. с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар