Poly Voyager Focus 2 UC – професионални слушалки с несравнимо шумопотискане

Потискането на околния шум – както в микрофона, така и в слушалката – е едно от най-големите достойнства на професионалните слушалки Voyager Focus 2
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Когато работата изисква чести или постоянни видеоконференции, качествените слушалки от професионален клас са не просто добре дошли – те са критични за здравето и комфорта, както и за качеството на общуването.

Едно от най-класните предложения на световния пазар са моделите от серията Focus 2 на производителя Poly. Те са интелигентно конструирани за лесна работа в условията на изключително шумна околна среда – например оживени офиси с отворен план, кафенета или домове, изпълнени с глъчка.

Несравнимо шумопотискане

Потискането на околния шум – както в микрофона, така и в слушалката – е едно от най-големите достойнства на Voyager Focus 2. Потребители, които вече са изпробвали слушалките, споделят, че при разговор отсрещната страна не долавя никакви фонови шумове. Това е така дори когато притежателят на слушалките има непосредствено до себе си боботещ телевизор или пък група малки деца, играещи с джафкащо куче.

Осигуряването на чист глас без фонови шумове е съществено в ерата на хибридната работа, когато работните места се променят постоянно и човек не знае с какви околни звуци и разсейващи фактори ще трябва да се справя в различните работни обстановки. Poly са свършили забележителна работа с преодоляването на околния шум до степен, която доскоро изглеждаше немислима.

Блокирането на околните шумове работи добре както за микрофона, така и за самите слушалки. Те осигуряват чист Hi-Fi стерео звук, за който дори потребители с леко затормозен слух казват, че е ясен, остър и „бистър”. Важно е да се знае, че при активна шумопотискаща технология Active Noise Canceling (ANC) слушалките издържат около 16 часа разговори или пък 24 часа в режим на слушане.  

Обхват до 90 метра

Друга изключително високо оценявана особеност на Voyager Focus 2 е големият обхват на безжичната връзка. Тя варира от 50 до близо 90 метра за различните модификации от серията. Сред ранните потребители на този вид слушалки мнозина казват, че се разхождат спокойно из дома си, докато провеждат служебни разговори. Някои дори се движат из дворовете на къщите си, без да се получава ни най-малко смущение в разговора.


Интуитивно управление

Voyager Focus 2 са „смарт” слушалки – те са интелигентно проектирани, така че най-естествените човешки действия се явяват и средства за жестов контрол. Прибирането на рамото на микрофона нагоре към диадемата например „отнема думата” на говорещия – заглушава го, а свалянето на слушалките от главата прекъсва целия разговор. Важи и обратното – спускането на рамото пред устата активира микрофона. Горната част на слушалката с контролите отговаря за усилването на звука, а долната ѝ част е носител на бутона за намаляване.


Микрофонът може да е откъм лявата или откъм дясната страна на главата. Ако човек смени позицията на слушалките, така че микрофонът да мине от едната страна на другата, сензорна технология в слушалките долавя промяната и настройва стерео-звука в слушалките според новата им позиция.

Комфорт за ухото

Удобните наушници са изработени от лека „мемори” пяна и обвити в мека кожа за продължително носене без дразнене. Дори хора с чувствителни уши, които вече са използвали Voyager Focus 2, казват, че тези наушници не им създава дискомфорт след 12 часа постоянно носене. Кожата не се запарва и прегрява. Не се усеща и тежест или стягане.

Focus 2 се усещат леки и комфортни и за хора с очила. Технологията SoundGuard Digital пък ограничава звуковото налягане вътре в слушалката. Така предпазва слуха от опасни звукови пикове по време на разговор.

Комуникации

Тъй като е разработена за професионална работа, серията Voyager е подходяща за използване с всякакви устройства – компютри и лаптопи, мобилни телефони, стационарни телефони с вграден Bluetooth, таблети, дори смарт-часовници. Безжичната комуникация разчита на Bluetooth протокола.

При работа с компютър се използва малък Bluetooth приемник с USB интерфейс. Производителят препоръчва този метод пред свързването посредством вградената Bluetooth функционалност на компютъра.


Зареждане

Слушалките могат да се зареждат чрез микро-USB кабел, какъвто е включен в комплекта. Някои от моделите имат и стойка за бюро, която служи като базова зарядна станция. 

Спецификациите, които могат да бъдат разгледани в DigitalBox.bg, разкриват, че около половината от моделите в серията имат и такава стойка за бюро. Оформена в черен гланц и стъпваща с гумирани ивици върху плота, тя стои стабилно и захранва слушалките чрез четири дискретно вградени пина, с които слушалката се свързва много лесно.

Пълното зареждане отнема около два часа. А резултатът? При изключено ANC шумозаглушаване едно зареждане е достатъчно да осигури до 19 часа време за разговори и цели 40 часа слушане – например на музика.

Офис навсякъде

За да може да се работи отвсякъде – и от дома, и от кафенето, и от различни офиси, в комплекта е включен малък калъф, предпазващ слушалките при пренасяне в чанта или раница, като част от съвременния мобилен офис. Това няма да натовари раменете, защото Voyager Focus 2 тежат само 175 грама.

Наличност и цена

Професионалните смарт слушалки Poly Voyager Focus 2 са достъпни на пазара у нас и могат да бъдат закупени от digitalbox.bg – оторизиран представител на широка гама аудио и видеоконферентни устройства и техника. В момента моделите в серията се предлага от digitalbox.bg с ценови отстъпки.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар