A1 увеличава с 25% мегабайтите за роуминг в ЕС

Клиентите на А1 получават 25% увеличение на мегабайтите за роуминг в ЕС
(снимка: А1 България)

След като намали значително цените за мобилни разговори и интернет в държавите от Западните Балкани, Турция и останалия свят в Стандартната си роуминг тарифа, А1 България обяви, че увеличава включения мобилен интернет в рамките на ЕС

Телекомът ще увеличи обема на мобилния интернет в роуминг в Европейския съюз (ЕС/ЕИЗ), който е включен в мобилните планове на клиентите. Промяната ще влезе в сила от 1 юли 2022 г. заедно с новия роуминг регламент и политика за справедливо ползване на ЕС.

Тя ще обхване всички клиенти на мобилна услуга, ползващи Национални условия в роуминг (стандартната роуминг тарифа) и ще се изразява в увеличение от 410 МВ на 512 МВ за всеки 1 лев от месечната такса на абонатите или с почти 25% повече спрямо настоящото количество MB.

Например, ако месечната такса на клиента е в размер на 20 лева без ДДС, то до 30 юни 2022 г. абонатът е разполагал с 8 200 МВ в роуминг в ЕС. След 1 юли същият абонат на А1 вече ще има 10 240 МВ за роуминг в ЕС/ЕИЗ.

Това е поредната стъпка, която А1 прави в посока увеличаване на достъпността на роуминг услугите и общуването в чужбина. От края на април телекомът има с до 96% по-ниски цени на роуминг услугите в страните от Западните Балкани – Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна гора, и Турция при Стандартната си роуминг тарифа за частни абонати. Цената на минута в тази зона в момента е 0,59 лева, а за мегабайт мобилен интернет таксата е 0,99 лева.

От 26 април тази година А1 намали цените си за роуминг за частни абонати с до 59% и за останалите страни извън ЕС, което позволява по-свободното общуване на клиентите в чужбина. Тарифата за минута е 2,99 лева, а за мегабайт мобилен интернет – 9,99 лева.

Коментари по темата: „A1 увеличава с 25% мегабайтите за роуминг в ЕС”

добавете коментар...

  1. А1

    За чий са ми в роуминг?!

Коментар