DataArt привлече инвестиция от 75 млн. долара за ускорен растеж

Разходите за ИТ услуги ще надхвърлят 1 трилион долара до 2025 г.
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на софтуер DataArt обяви, че ще получи инвестиция в размер на 75 милиона долара от страна на FTV Capital – компания за инвестиции в дялов капитал с над две десетилетия опит в тази сфера.

DataArt ще използва инвестицията, за да ускори своя растеж и да мащабира глобалния си капацитет. Компанията отчете рекорден ръст на приходите за изминалата година – с над 60% до 290 милиона долара – и разшири дейността си в глобален план като разработчик на софтуер за ключови индустрии.

В отговор на войната в Украйна DataArt помогна за преместването на над 1300 служители от региона в офиси на други пазари и ускори наемането на специалисти в 14 държави. От началото на 2022 г. компанията е наела 870 нови служители в глобален план.

Като следствие от инвестицията, Ричард Лиу, партньор във FTV Capital, ще се присъедини към борда на директорите на DataArt.

„Ще можем да се възползваме от сериозния индустриален опит на екипа на FTV и обширните връзки с компаниите със сини чипове чрез тяхната Global Partner Network, което ги прави наистина уникален партньор за растеж”, коментира сделката Евгений Голанд, главен изпълнителен директор на DataArt.

Търсенето на високотехнологични продукти и услуги на световния пазар продължава да расте. Очакванията са разходите за ИТ услуги да надхвърлят 1 трилион долара до 2025 г., но в същото време ИТ отделите в повечето компании са изправени пред невъзможност да се справят с подобен ръст и разчитат на външни консултанти и партньори.

Коментар