Google пуска приложението Wallet в десетки държави

Ново приложение Wallet ще улесни Android потребителите в управлението на цифрови активи 
(снимка: CC0 Public Domain)

Приложението Wallet, обявено наскоро от Google, вече се появи на смартфоните на някои потребители. Според говорителката на компанията Чаити Сен, Google е започнала да пуска Wallet към потребители на Android в 39 държави, а процесът на разпространение може да отнеме няколко дни.

По време на конференцията за разработчици I/O 2022 по-рано тази година Google обяви, че приложението Wallet ще се използва за управление на всички цифрови карти на потребителя.

Според компанията, приложението е предназначено не само да съхранява разплащателни карти на потребителя, но и цифрови идентификационни номера, ваксинационен статус за Covid-19, цифрови ключове за кола, билети за пътуване, ключове за хотел, билети за концерти и др.

Новото приложение Wallet се явява актуализиран вариант на Google Pay в повечето страни, където услугата е достъпна. Google обаче казва, че потребителите в САЩ и Сингапур ще могат да използват както Google Pay, така и Wallet. В тези държави Google Pay ще се използва като начин за прехвърляне на пари между физически лица.

Коментар