Жегата на Острова разстрои облачните услуги

Необичайните горещини във Великобритания доведоха до прекъсване на клауд услуги
(снимка: CC0 Public Domain)

Тези дни във Великобритания имаше необичайни горещини: термометрите се покачиха до 40,3 °C, което е рекорд в цялата история на измерванията. Центровете за данни на Google и Oracle не издържаха на натоварването, в резултат на което се наложи изключване на част от машините в инфраструктурата. Поради това някои сайтове и услуги бяха офлайн за известно време.

За проблеми съобщи Oracle Cloud Infrastructure – компанията трябваше да изключи мрежово оборудване, системи за съхранение и изчислителни ресурси в център за данни, разположен в южната част на Обединеното кралство, за да избегне прегряване, а причината за това беше повреда в охлаждането. Системите бяха възстановени вчера в 11:00 местно време, съобщи The Register.

Подобен проблем докладва и Google, чийто лондонски обект „europe-west2-a” започна да отчита „повишени нива на грешки, закъснения и недостъпност на услуги”. Поради проблеми с охлаждането, ресурсите на BigQuery, SQL и Kubernetes се сринаха, което доведе до прекъсване на WordPress сайтове на британската платформа WP Engine, работеща в Google Cloud.

Подобно на Oracle, Google Cloud беше принуден да изключи част от хардуера, за да предотврати прегряване и повреда, което би довело до дългосрочни последици за клиентите. Работата на системата беше възобновена вчера.

Коментари по темата: „Жегата на Острова разстрои облачните услуги”

добавете коментар...

  1. Филанкишията

    Винаги съм твърдял,че т.нар. “публични облаци” са пародия.
    И това само потвърждава думите ми.

    Фофууууууууууууууууууууууууууу, къде си бе ?
    Ела ме опровергай…

Коментар