Индия започва серийно производство на памети

Завод в щата Раджастан превръща Индия и в производител на NAND памети
(снимка: Sahasra Semiconductors)

До края на годината Индия ще започне за първи път масово производство на чипове памет, включително сглобяване, опаковане и тестване, според източници от азиатската ИТ индустрия.

Вместо да купува готови NAND чипове памет от американски и японски марки, индийската Sahasra Semiconductors реши да организира вътрешен процес на сглобяване, тестване и опаковане на полупроводници (ATMP). Компанията се надява да започне продажби на собствени готови продукти до декември 2022 г., съобщи Digitimes.

Председателят и управляващ директор на Sahasra Semiconductors Амрит Манвани е готов да похарчи около 94 милиона долара за изграждането на завода в индийския щат Раджастан. Това ще бъде първият завод в Индия, способен да извършва ATMP операции от нулата.

Половината от средствата ще бъдат инвестирани през фискалната 2023 г., която започна през април 2022 г. и завършва през март 2023 г., а другата половина през 2024 г. С нарастването на приходите се очакват нови инвестиции в предприятието. До фискалната 2026 г. компанията възнамерява да заеме 5-7% от местния пазар на полупроводници.

Първата партида оборудване за новата фабрика ще напусне Сингапур в близките дни и ще пристигне в завода до средата на август, а следващите партиди трябва да бъдат доставени през август и септември, уверява Манвани. Тестовото производство ще започне през ноември, а комерсиалното серийно производство по план трябва да стартира до декември.

Sahasra Semiconductor първоначално е действала като посредник в Индия, продавайки модули памет на западни производители. Сега компанията продава подобни продукти, включително USB флаш устройства, SD карти и SSD, със собствени търговски марки.

Фирмата е основана през 2020 г. и се занимава с производство на електронни компоненти за различни цели, като участва в множество правителствени програми за производство на електроника. Тя е свързана със Sahasra Electronics и Infopower Technologies.

Коментар