Microsoft пусна в продажба лицензи за Windows 11 на своя уебсайт

Лицензи за активиране на Windows 11 вече са достъпни от сайта на Microsoft
(снимка: Microsoft)

В продължение на месеци след пускането на Windows 11 разработчикът Microsoft не продаваше цифрови лицензи за инсталиране на новата си операционната система. Потребителите можеха да закупят пакет с Windows 11, да  получат системата с нов компютър или да направят ъпгрейд на Windows 10. Ето че най-сетне Microsoft започна да продава чрез своя уебсайт цифрови лицензи за Windows 11 Pro и Windows 11 Home.

Windows 11 излезе официално на пазара на 5 октомври 2021 г. Въпреки че оттогава измина много време, обикновените потребители не можеха да закупят цифров лиценз за инсталиране на операционната система на домашните си компютри. Вместо това те трябваше да инсталират Windows 10 и да надстроят до Windows 11, при условие че компютърът, който използват, отговаря на минималните изисквания за новата операционна система.

Сега на уебсайта на Microsoft има раздели за закупуване на Windows 11 Pro и Windows 11 Home. В същото време софтуерният гигант все още не е направил официално изявления по този въпрос. Страниците за закупуване на цифров ключ за активиране на Windows 11 присъстват на уебсайта на Microsoft от май тази година, въпреки че доскоро никой не беше съобщил за това, отбелязва PCmag.

В момента лиценз за Windows 11 Home се предлага за $139, докато лиценз за версията Windows 11 Pro струва $199,99. Разбира се, РС производителите се интересуват от това крайните потребители да купуват нови компютри, вместо да актуализират операционната система на съществуващите си устройства. В определени ситуации обаче възможността за закупуване на лиценз за директно инсталиране на Windows 11 може да бъде много по-удачен вариант.

Коментари по темата: „Microsoft пусна в продажба лицензи за Windows 11 на своя уебсайт”

добавете коментар...

  1. мхм

    тия с какво се друсат, има сайтове продавят линцензи за по 10 долара за про версия, 200 долара ще им дам ахахахахаах

Коментар