Бъг в Windows 10 „чупи” печатането на USB принтери

Печатането на USB принтери може да е проблем за някои потребители на Windows 10
(снимка: CC0 Public Domain)

Някои потребители на операционната система Windows 10 може да изпитат затруднения при използване на USB принтери. Microsoft вече призна за съществуващия проблем и в момента работи по отстраняването му.

Проблемът се проявява по два начина: дубликати на инсталирани принтери се показват в операционната система или документи, изпратени за печат, просто не се отпечатват на принтери, свързани чрез USB, според публикация на PC World.

Все още не е известно какво причинява грешката. Проблемът може да се появи след инсталиране на някоя от последните актуализации на софтуерната платформа. Microsoft не уточнява произхода на грешката, но приканва потребителите да изпращат доклади за възникнали проблеми чрез приложението Feedback Hub.

Като временно решение за проблема с дублирането на инсталирани принтери потребителите могат да отворят секцията „Принтери и скенери” в настройките на операционната система и ако се окаже, че там се е появил принтер-дубликат, да опитат да печатат с него.

Ако искат да печатат през оригиналната инсталация на принтера, тогава трябва да отворят „Свойствата” на дублиращия принтер, да отидат в раздела „Портове” и да проверят кой порт се използва. След това трябва да следват същите стъпки в настройките на оригиналния принтер и да посочат същия порт, който се използва в дубликата. Ако след това оригиналният принтер започне да работи, дубликатът може да бъде изтрит.

В случай, че напълно са загубили възможността за печат чрез свързани USB принтери, потребителите могат да опитат да актуализират драйвера за печат или да преинсталират принтера. Това обаче не гарантира, че проблемът ще бъде отстранен.

Microsoft вече работи върху корекция на грешката, която причинява описаните затруднения при печат на USB принтери от Windows 10. Все още не е известно кога компанията ще пусне „кръпка” за отстраняване на проблема.

Коментари по темата: „Бъг в Windows 10 „чупи” печатането на USB принтери”

добавете коментар...

  1. идиоти

    Нищо чудно, миналата година 4 пъти счупиха печата с тъпите си актуализации.

Коментар